Riigigümnaasiumi rajamine toob ka mahuka tänavaehituse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Rohu tänava lõunapoolsele küljele rajatakse kergliiklustee analoogselt Hariduse tänavaga.
Rohu tänava lõunapoolsele küljele rajatakse kergliiklustee analoogselt Hariduse tänavaga. Foto: eskiis saaremaa vallavalitsus

Seoses Saaremaa riigigümnaasiumi rajamisega rekonstrueeritakse ka koolihoonega piirnevad tänavad. Rohu tänaval uuendatakse Rootsi ja Hariduse tänava vaheline lõik 430 meetri ja Väljaku tänav 156 meetri ulatuses.

Rekonstrueerimise käigus uuendatakse tänavate katend, ristmikud, kinnistute mahasõidud, sademevee äravoolusüsteemid, teeületuskohad, liikluskorraldus ja valgustus, lisaks asendatakse side- ja elektriõhukaablid maakaablitega ning ehitatakse jalg- ja jalgrattateed.

Vallavalitsuse arendus- ja kommunikatsiooninõunik Anu Vares ütles, et vastavalt Stratumi liiklusuuringule muutub Rohu tänava liiklus ühesuunaliseks suunaga Rootsi tänavalt Hariduse tänavale. Piirkonnas hakkab kehtima kiiruspiirang 30 km/h. Väljaku tänava gümnaasiumipoolsesse serva ehitatakse kõnnitee.

Rohu ja Väljaku tänava uuendamiseks korraldas vallavalitsus riigihanke, mille edukaks pakkujaks kinnitas vallavalitsus eile OÜ Klotoid. Tööde maksumus koos reservi ja käibemaksuga on 766 688,47 eurot.

Ehituse algus on planeeritud 2021. aasta kevadele, kuid eeltööd (elektri- ja sideõhuliinide asendamine maakaablitega) võivad alata varem. Tänavate uuendamine peab lõpule jõudma samal ajal, kui avatakse uus koolimaja ehk 1. septembril 2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles