Läti vargad petsid fooliumi abil Rimi turvaväravat

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Rimi.
Rimi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Läinud reedel jäi Kuressaares Auriga Rimis turvakaamera lindile kaks läti meest, kes pakkisid sadade eurode väärtuses alkoholi turvavärava petmiseks fooliumisse.

Juhuslikult samal ajal samas kohas endale meelepärast viskit valinud noormees rääkis, et nägi lätlasi enda kõrval toimetamas. Samas ei osanud ta kuidagi arvata, et 40-ndates eluaastates läti mehed hauvad skeemi, kuidas alkoholi varastada. 

“Nad ilmusid mu kõrvale, rääkisid midagi ning läksid eemale. Võtsin oma pudeli ja läksin minema. Hiljem tuli turvamees mulle järele ja küsis, et kas ma nägin seal neid mehi ning kas nende käitumises oli midagi kahtlast,” rääkis mees. “Minust on turvakaamera pilt nõnda, et ma olen nendega samal ajal samas kohas. Aga vargust ma otseselt ei näinud, toimetasin omi asju.”

Saarte Hääle andmetel pakkisid mehed alkoholipudelid fooliumisse, et turvaelemente ära petta ning hinnanguliselt 700 euro väärtuses kärakat salamisi välja smugeldada. 

“Ma olen ennegi kuulnud, et nii tehakse, nii et see tundub täiesti reaalne,” märkis mehi näinud ostja. “Kui ma mandril elasin, kuulsin samuti lugusid, kuidas inimesed fooliumi abiga turvaelemente petsid.”

Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juht Matis Sikk ütles, et politsei sai 5. septembril kell 13.50 teate, et Kuressaares Tallinna tänaval asuvast kauplusest varastati alkoholi. 

“Politseinikud selgitasid välja, et vargus leidis aset 4. septembri õhtul ja see jäi ka kaupluse turvakaamerate lindile. Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustatakse menetlust.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles