913 töötut, 73 vaba töökohta

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Saaremaa töötukassa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik
Saaremaa töötukassa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kõige rohkem kuulub Saare maakonna töötute hulka ehitajaid ning kaubanduse ja teeninduse valdkonnas tegutsenud inimesi.

Eilse seisuga oli Saare maakonnas töötuna arvele võetud 913 inimest. Töötuse määr on maakonnas 5,9% ehk mõnevõrra madalam kui Eesti keskmine näitaja, 7,6%.

“Kollektiivsetest koondamistest pole Saaremaa ettevõtjad meile teada andnud,” ütles Töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepik. “Üksikuid koondatuid on, ent praegu on tööturul liikumine sarnane iga-aastase suve lõpuga.”

Kõige rohkem – 136 – on töötute seas neid, kes viimati tegutsesid ehituse valdkonnas. Kaubanduse ja teeninduse alalt lisandus 99 töötut, puhastusteeninduse alalt 73 inimest. Valdkonnast “muu tööstus ja tootmine” tuli 57, majutuse ja toitlustuse alalt 53 inimest.

Tänavu jaanuarist augustini oli registreeritud töötuse määr Saare maakonnas kõrgeim mais – 6,3%, madalaim aga jaanuaris-veebruaris – 4,6%. 

Augustis sai Saaremaa osakonnas arvele võetud inimestest tööd 120. 

“Jaanuarist augustini oleme kalendrikuus vahendanud keskmiselt 188 töökohta,” ütles Reimaa-Lepik. Juulis vahendas töötukassa 252 ametikohta. 

Praegu on maakonnas pakkuda 73 töökohta. Vajadus töökäte järele on suurim töötlevas tööstuses – selles valdkonnas on pakkuda 35 töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles