Saaremaa lennuhange venib nagu härja ila (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Transaviabaltika piloodid Erwin Jonker ja Livio Morais Tallinna ja Kuressaare vahelisel lennul 2020. aastal.
Transaviabaltika piloodid Erwin Jonker ja Livio Morais Tallinna ja Kuressaare vahelisel lennul 2020. aastal. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Juba mõnda aega saarlaste jaoks paraja naljanumbri tiitlit kandnud Kuressaare–Tallinna lennuhange ei ole seni tulemusteni jõudnud. Hanget on küll tühistatud, küll uuesti välja kuulutatud, selle tähtaega edasi lükatud nii palju, et nende kordade kokkulugemiseks läheb kahe käe sõrmi tarvis, ning läbi on see käinud ka mitu kohtuastet. Kuid muutunud pole midagi. Uus lennuk pidanuks liinil startima juba 1. juunil. Eelmisel aastal.

Ehkki põhjusi on olnud mitmeid, ei taha tõsiasja, et pikalt topanud asi jäi veelgi venima hetkel, kui Saaremaa vald nõudis hankesse lennuki maksimaalset vanuseklauslit, praegu keegi mingiks põhjuseks pidada. Ammugi ei taheta välja öelda, kes konkreetselt vanusenõuet soovis.

Tõsi, hanke tähtaega oli korduvalt edasi lükatud ka enne seda, kuid täpselt aasta tagasi tegi Saaremaa toonane vallavanem Madis Kallas siiski ettepaneku, et riigihankes muudetaks hanketingimusi selliselt, et lennuki vanus ei tohiks ületada 20 aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles