Uustulndi “Avamere” viimane osa jõuab lugejateni

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Lembit Uustulndi triloogia Avameri. Naerukajaka nutt
Lembit Uustulndi triloogia Avameri. Naerukajaka nutt Foto: Saarte Hääl

Oktoobri alguses ilmub Lembit Uustulndi triloogia “Avameri” viimane osa “Naerukajaka nutt”, mis tõmbab joone alla Jaak Volmeri, Alfred Kraaviku ja teiste teose tegelaste lugudele.

“Inimesed on kannatamatult oodanud, mis sest asjast ikka saab. Aga nüüd leiab see oma lahenduse. Tegelased on samad, ikka seesama kolhoos Kaluri Poeg, seesama laev, seesama kapten Volmer,” ütles Uustulnd ja kinnitas, et triloogia sai kokkuvõttes üsna selline nagu algselt kavandatud. “Võib-olla mingites nüanssides tuli mõningaid muudatusi, aga lõpp on selline nagu alguses plaanitud,” lausus ta.

Mitmed lugejad on Uustulndile öelnud, et sari võiks ikka pikem olla. Nii nagu Albert Uustulndil, et suisa viis osa. “Aga see pole ju kukulinnu laul. Ükskord peab ta otsa saama,” tõdes autor.

Järgmise teose kohta ei osanud Uustulnd veel midagi kindlalt öelda, märkides üksnes, et on pisut mõtteid mõlgutanud ajaloo teemadel. “Aga kui ühe asja oled käest ära pannud, siis vaatad tükk aega niisama ringi ja ei saa aru, kuhu edasi. Nagu rihm oleks ratta pealt maha jooksnud. Aga küll ta sinna peale uuesti tagasi ka saab,” muheles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles