Vald ei küsinud pakendikonteinerite jaoks maakasutajalt luba

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Pakendikonteiner. Foto on illustreeriv.
Pakendikonteiner. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Saaremaa vallavalitsus laskis luba küsimata paigaldada Pihtla pakendikonteinerid erakasutuses maatükile ega ole neid vaatamata korduvale meeldetuletusele ära viia lasknud. Kinnistu valdaja on aga pidanud koristama konteinerite ümbrusse kogunenud prahti.

MTÜ Saaremaa Korvpall juhatuse liige Riivo Allik küsis oma kirjas vallavalitsusele, miks on see lasknud omavoliliselt paigaldada pakendikonteinerid Pihtla spordikeskuse autoparklasse MTÜ-le Saaremaa Korvpall kuuluval Väljaku kinnistul.

Alliku sõnul lubas valla jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel, et konteinerid viiakse ära. Praeguseni aga on konteinerid seal alles. 

Möödunud laupäeval, kui toimusid Pihtla osavalla meistrivõistlused tänavakorvpallis, olid MTÜ liikmed sunnitud koristama ühiskasutatavate konteinerite ümbrusesse jäetud klaasikilde ja olmejäätmeid. 

Vallavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja Bert Holmi sõnul asusid pakendikonteinerid varem COOP-i Pihtla kaupluse kõrval, Saaremaa Tarbijate Ühistu (STÜ) võõrandas aga osa neile kuuluvast maast poe kõrval ning uus maaomanik konteinereid sinna ei soovinud. 

Kuna teisel pool Pihtla poodi paikneb umbes 2,4 ha suurune vallale kuuluv maatükk, paigaldati need viis pakendikonteinerit ajutiselt Väljaku kinnistul asuvasse parklasse. 

“Kahetsusväärselt selgus pärast pakendikonteinerite asukoha muutmist, et Pihtla vald on selle maatüki notariaalse hoonestusõiguse lepinguga andnud 50 aastaks kasutada MTÜ-le Saaremaa Korvpall.” 

Holmi hinnangul on mõistlik konteinerid ära viia siis, kui on koht, kuhu need paigaldada. “Vastasel juhul võib Pihtla jääda ühe pakendipunkti võrra vaesemaks,” tähendas ta. 

Holm tõdes, et avalikke pakendipunkte soovivad kasutada paljud, ent oma maa peal neid naljalt keegi näha ei soovi.

“Pakendikonteinerid viiakse 22. septembril korvpallurite kasutuses olevalt valla maalt Kuressaare Veevärgile kuuluvale Pihtla reoveepuhasti maatükile, mille sihtotstarve on ka sobilik - jäätmehoidla maa,” ütles Bert Holm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles