3 MÕNUSAT TANGUPUTRU Tangupudruga hops! lapsepõlve

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
POTTI PODISEMA: Silja Saare sõnul läheb kogu kupatus tangupudru puhul potti kokku ning nõnda see siis omanuhti seal valmib. Putru segada vahepeal ei tohi.
POTTI PODISEMA: Silja Saare sõnul läheb kogu kupatus tangupudru puhul potti kokku ning nõnda see siis omanuhti seal valmib. Putru segada vahepeal ei tohi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pikalt potis podisenud tangupuder on kõledasse sügistalvisesse aega kui loodud. Aurav puder, millel krõbedad kõrned ja tummine hapukoor peal, ning hing ei oskagi muud tahta – soe tunne poeb põue ja mõnus rammestus võtab võimust.

Lapsepõlvest meenub tangupuder kui üks ema tehtud suuri lemmikuid. Nüüd viib pelk tangupudrulõhn hetkega sinnasamasse lapsepõlve tagasi. Ülearu rasket pole selles roas ka midagi. Kuid kannatust on vaja, sest tang tahab paisumiseks rahu ja aega.

Peale kannatuse ja aja on tarvis muidugi ka tangu, sibulat, suitsuliha ja sorts paksemat hapukoort. Sõrulane Silja Saar, Kuressaares tegutseva toidukoha Päevakas üks väsimatutest kokkadest on pliidi ääres pudrukulpi liigutanud varahommikust saati. Seda selleks, et ennelõunaks oleks puder valmis ja sööjate hordidel kõhud täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles