30 Nasva sünnipäevapeolist peavad jääma kaheks nädalaks isolatsiooni

Saarte Hääl
Copy
Ekspertide sõnul on parim kaitse koroonaviiruse vastu põhjalik kätepesu.
Ekspertide sõnul on parim kaitse koroonaviiruse vastu põhjalik kätepesu. Foto: Philadelphia Inquirer

Positiivse testi andnud saarlane osales 19. septembril Nasval sünnipäevapeol. Seal viibinud ligi 30 inimest peavad nüüd jääma 14 päevaks kodusesse isolatsiooni.

Vallavalitsuse teatel käitus inimene vastutustundlikult, tegi Terviseametiga head koostööd ning andis sünnipäevapeol osalemisest ise teada.

Terviseamet soovitab tähelepanelikult oma tervist jälgida ja võimalike viirussümptomite korral pöörduda perearsti poole ka kõigil neil inimestel, kes on pärast 19. septembrit kokku puutunud Nasva sünnipäevapeol osalenud inimestega.

Täna, 24. septembril lisandus Saaremaale üks positiivne koroonatest, juhtum on seotud nakatumisega Kohtla-Järvel.

Kuna järgmised nädalad on kriitilised viiruse kontrolli alla saamiseks, siis palub Saaremaa vallavalitsus järgida Terviseameti soovitusi ning hoolikalt kaaluda pidude korraldamist ja nendel osalemist. Võimalusel tuleks rahvarohked peod edasi lükata.

Kõige tõhusam meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda kaitsemaski.

Pidu toimus laupäeval Nasva külas eramaja hoovis 

Nasva klubi juhataja Hiie Mook tõdes suure kergendusega, et kuigi inimeste esimesed mõtted olid, et pidu toimus Nasva klubis, siis nii see ikkagi ei olnud.

"Mul on terve päev olnud telefon punane! Meil oli 45-liikmeline sünnipäevapidu majas 18. septembril, kõnealune sünnipäevapidu toimus aga 19-ndal. Alguses arvasin ise ka, et jutt on sellest meie majas toimunud peost, aga võin kinnitada, et see oli siiski eramaja hoovis peetud pidu," rääkis Mook.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles