LAPSED Beebi kõhuvalule on palju leevendusi

Kristina Õun
, Reporter
Copy
TOPELTRÕÕM: Silvar Mehik ja Kaire Aulik said suvel kaksikutepaari võrra rikkamaks, kui seltskonnaga liitusid kaksikud Elli ja Nora, kelle elu pole gaasivalud oluliselt seganud.
TOPELTRÕÕM: Silvar Mehik ja Kaire Aulik said suvel kaksikutepaari võrra rikkamaks, kui seltskonnaga liitusid kaksikud Elli ja Nora, kelle elu pole gaasivalud oluliselt seganud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Paljud lapsevanemad teavad, kui keerulised võivad olla beebi esimesed elukuud. Eriti, kui lapsukest vaevavad gaasivalud. Õnneks on olemas võtteid ja vahendeid, mis aitavad lapse kõhuvalu leevendada ja elu tunduvalt harmoonilisemaks muuta.

24. juunil kaksikud Elli ja Nora ilmale toonud ja kokku nelja tütre uhke ema Kaire Aulik ütleb, et tema on kõigi oma laste gaasivaevustega päris edukalt toime tulnud: abiks on olnud gaasirohud, lapse kõhuli asetamine ja kõhu masseerimine. 

“Teise lapsega oli pisut keerulisem ning laps pidi isegi öösiti gaaside väljasaamise nimel vaeva nägema. Kogu selle vaeva tulemusena punnitas tal viimaks naba välja, ent saime selle õnneks uuesti ilusaks. Perearst soovitas nabale plaastri panna ja last palju kõhuli asetada,” räägib Kaire. “Iga kord, kui laps hakkas punnitama ja vaevles valudes, panin ta enda külge kõhukotti ning öösiti keerasime ta kõhu peale. Muidugi ei julgenud ma teda kuigi kauaks kõhuli magama jätta ning olin ise kõrval väga hella unega ja hoidsin tal silma peal. Kui laps oli uinunud, keerasin ta küljele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles