Vene pätid üritasid saarlaselt raha välja petta

Saarte Hääl
Copy
Varas. Foto on illustratiivne.
Varas. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

24. septembril alustas politsei kriminaalmenetlust võimaliku investeerimiskelmuse uurimiseks. Saaremaa inimesele tehti korduvalt venekeelseid telefonikõnesid, milles teda veendi kandma petiste antud kontodele kokku 430 eurot.

Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Priit Sepp ütles, et investeerimist ja suurt kasumit lubavad kelmid tegutsevad jätkuvalt. 

Sestap tuletab politsei meelde, et enne oma raha andmist võõra inimese või ettevõtte käsutusse tuleb põhjalikult kaaluda riske ja hinnata teenuse pakkuja usaldusväärsust. Kahtlastest telefonikõnedest tuleks informeerida politseid infotelefonil 61 23 000 või 112.

“Kui avastate, et teie pangakontolt on kadunud raha või saate aru, et olete pettuse ohvriks langenud, pöörduge kiiresti panga poole. Mõnel juhul on võimalik makse tagasi kutsuda,” rääkis Priit Sepp. 

Lisaks on Kuressaare politsei viimastel nädalatel saanud teateid inimestelt, kes ei pääse enam ligi oma Facebooki või meilikontole. 

Nende kontode tagasisaamiseks tuleks ühendust võtta teenusepakkujaga ja anda juhtunust teada politseile kas  politsei küberkuriteost teavitamise keskkonna cyber.politsei.ee kaudu või täita politsei kodulehel olev süüteoteate esitamise vorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles