Haigla audit kukkus läbi

Copy
Kuressaare haigla
Kuressaare haigla Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pool aastat tagasi hakkas haigekassa uurima koroonapatsientide ravi Kuressaare haiglas, nüüd tunnistab haigekassa, et loodetud ülevaadet ravikvaliteedist ei saadud ja plaanis on tellida uus kliiniline audit.

“Tuleb tunnistada, et me kõiki järeldusi kätte ei saanud. Me oleme väga hästi saanud kaardistada, kes see patsient seal oli, mis oli selle patsiendi profiil, mida selle patsiendiga tehti, aga hinnangut ravikvaliteedile, kas see kvaliteet oli seal hea või väga hea, seda töörühm ütles, et ei oska sellise meetodiga anda,” kommenteeris haigekassa juhatuse liige Maivi Parv “Aktuaalsele kaamerale”.

Et saada toimunust kiire ülevaade, uurisid ravi Saaremaa haiglas haigekassa usaldusarstid, kel, nagu hiljem selgus, jäi ravikvaliteedi hindamiseks puudu pädevusest. Seetõttu on haigekassa otsustanud tellida nakkushaiguste arstide liidult uue kliinilise auditi.

Värskelt valminud auditist selgub, et 62 protsendi haigete ravimisel kasutati malaariaravimit hüdroksüklorokviini ehk plaqveniili ja iga kolmandat Kuressaares ravil olnud koroonahaiget raviti C-vitamiiniga. Just malaariaravimi ja C-vitamiini kasutamine tekitasidki kevadel kõige enam küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles