Kogumik “Saaremaa ralli” sai kaante vahele

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: Repro raamatust

Kirjastus Koolibri ilmutas spordiajakirjanik Alver Kivi koostatud raamatu “Saaremaa ralli”, mis annab ülevaate üle poolesaja korra peetud legendaarsest võidukihutamisest.

Alver Kivi ütles Saarte Häälele, et raamatu algmaterjaliks on sajad lehelood ja protokollid, samuti sadakond intervjuud ralliga seotud inimestega. Mõtte raamat koostada käis välja enne 50. juubelirallit selle korraldaja Toomas Sepp, kuid erinevatel põhjustel kulus idee teostamiseks kolm aastat.

Kivi ütles, et teose eesmärk on tunnustada suurt saavutust – jätkuvalt populaarset autospordiüritust, mis on saanud üheks Saaremaa visiitkaardiks, ja skandaalseid paljastusi ega vanade arvete klaarimisi teose kaante vahelt ei leia. “See on kõigile neile inimestele, kes läbi aastakümnete pori, vihma, tuule ja lumega on seisnud hea selle eest, et võistlus toimuks, ja neile, kes on käinud neid võistlusi vaatamas,” lisas ta.

Enam kui kolmesajal leheküljel kirjutatakse kõigist seni toimunud rallidest, rõhutades igale ralliaastale näo andnud sündmusi – võite ja avariisid, rekordeid ja kurioosumeid. Sõna saavad korraldajad ja mitmekordsed võitjad ning arutletakse ralli tähtsuse üle Saaremaa majandusele. Haruldase ja rikkaliku fotomaterjaliga raamatu lõpuosas on toodud ralli statistika, nii üldine paremusjärjestus kui ka klassivõitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles