Saare maakond säästva turismi reisisihtkohtade TOP100-s

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kesklinn.
Kuressaare kesklinn. Foto: Pilleli Läets

Saare maakond on eilsest üks sajast säästvat turismi arendavast piirkonnast maailmas. Eestist said TOP100 sekka veel Hiiumaa, Järvamaa, Lahemaa, Pärnu, Rakvere ja Tartu. 

Kõik sihtkohad osalesid EAS-i turismiarenduskeskuse pilootprojektis, mille eesmärgiks on kestlike sihtkohtade arendamine Eestis. 

EAS-i turismiarenduskeskuse direktori Liina Maria Lepiku sõnul on Eestil oluline jõuda maailma turismikaardile rohelise sihtkohana ja kasutada selleks ära kõiki rahvusvahelisi arendus- ja turundusvõimalusi. 

"Uuringud näitavad, et massiturism on üha negatiivsema maiguga nii sihtkohtadele kui ka külastajatele: massiturismi mainega ei soovi ükski paik olla ning sinna ei soovita ka reisida. Iseäranis pärast kriisi, kus reisimine ja selle mõjud on paljude reisihuviliste väärtushinnangutes ümber mõtestatud," selgitas Lepik.

7. oktoobril esineb Visit Saaremaa turundusjuht Riine Rander Green Destinations´i konverentsil, kus ta tutvustab Saaremaa kestlikku lugu, mille fookuses on hübriidpraam Tõll, mis hakkas septembri algusest Virtsu–Kuivastu liinil sõitma. 

Saaremaa on ainuke sihtkoht Eestist, kes veebi vahendusel toimuval konverentsil ettekandega üles astub. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles