Koroona jättis turismile jälje ka augustis

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
SÜDASUVISEID ILMU jagus küllaga ka augustisse. Trad.Attacki kontsert Kuressaare lossihoovis.
SÜDASUVISEID ILMU jagus küllaga ka augustisse. Trad.Attacki kontsert Kuressaare lossihoovis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuigi tänavu augustis peatus Saaremaa ja Muhu majutusasutustes kolm tuhat külalist mullusest vähem, kasvas sama palju siseturistide arv. 

"Numbrid tänavusuvises majutusstatistikas on iga kuuga üha paremad," leidis Visit Saaremaa turismispetsialist Kristina Mägi. "Kui juunis ööbis Saare maakonnas ligi 50% vähem külastajaid kui aasta tagasi, siis augustis oli langus vaid 10%. 

Mullu augustis ööbis maakonna majutusasutustes 30 689 turisti. Tänavu augustis, mil paljudes Euroopa riikides koroonalevik taas hoogu kogus, oli külalisi 27 622.

Mägi sõnul on langus tingitud ennekõike välisturistide osakaalu vähenemisest. "Ennekõike reisiti sel suvel oma riigis või naaberriikidesse – et vajadusel saaks olukorra muutudes kiiresti koju naasta," põhjendas Mägi.

Välisturistide hulk meie majutuskohtades jäi möödunud aastaga võrreldes tõesti kesiseks – mullu augustis peatus neid siin 14 347, tänavu aga kõigest 8293. "Väliskülastajate majutuse numbrid olid sel suvel võrdlemisi tagasihoidlikud ja enamike riikide osas languses," tõdes Mägi. 

See-eest kasvas aga aastataguse ajaga võrreldes siseturistide hulk – mullu augustis 16 342, tänavu 19 329. "Ütleksin, et see näitaja on suisa hea," leidis Mägi. "Tänavu augustis maakonnas ööbinud eestlaste arv lõi kõigi aegade augustikuu rekordi!" 

Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes oli kasv 18%, kümne aasta taguse ajaga võrreldes suisa +220%.

Mägi sõnul ei julgenud ka uljamad turismiettevõtjad saabuvale suvele hooaja alguses väga suuri lootusi panna. "Kui keegi üldse prognoose tegi, jäi kõlama lootus, et isegi 50% mullusest külastajate arvust on juba hea," rääkis Mägi. "Vaadates sellesuvist majutuse statistikat, saab öelda, et läks hästi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles