Haigla loengusari on Eesti parim õpitegu 2020

Kristina Õun
, Reporter
Copy
AASTA ÕPITEGU: Kuressaare haigla ravijuhi ja loengusarja algataja hematoloog Edward Laane sõnul on oluline kogukonda terviseteemadel harida ning sellega haigusi ennetada.
AASTA ÕPITEGU: Kuressaare haigla ravijuhi ja loengusarja algataja hematoloog Edward Laane sõnul on oluline kogukonda terviseteemadel harida ning sellega haigusi ennetada. Foto: Aron Urb

9. oktoobril Tallinnas toimunud täiskasvanuhariduse tänuüritusel kuulutati välja täiskasvanud aasta õppija 2020 ja õpitegu 2020. Saaremaa aasta õpiteo tunnustuse sai Kuressaare haigla loengusari “Kuressaare haigla kohtub kogukonnaga”.

Kuressaare haigla loengusarja algataja hematoloog Edward Laane pidas ise 2018. aasta oktoobris ka esimese loengu verevähi teemal. 

Kõige populaarsem loeng toimus 2019. aasta novembris, kui räägiti MIND-toitumisest, aju tervisest ja liikumisest. “See toimus täissaalile, vajasime isegi lisatoole kuulajate jaoks,” märkis Laane.

Laane sõnul ei ole haigla tänapäeval enam lihtsalt haiguste ravimise koht. Haiglatel, eriti veel maakonna haiglatel, on lisaks mitmeid muid ülesandeid, nagu kogukonna tervisealane harimine, haiguste ennetamine ja terviseedendus.  Tänavu esitati üle Eesti tunnustamiseks 153 kandidaati aasta õppija tiitlile ja 49 õpitegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles