Pika tänava põlengu põhjus võib jääda saladuseks

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Põleng Pikal tänaval.
Põleng Pikal tänaval. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Esmaspäeval kell 21.23 teatati häirekeskusele tulekahjust Kuressaares Pikal tänaval. Päästjate saabudes põles lahtise leegiga eramaja kõrvalhoone, kus hoiti autorehve ja -istmeid.

Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe ütles, et seda, kas keegi oli päeva jooksul tulega hooletult ümber käinud või kõrvalhoone sihilikult süüdanud, ei ole võimalik kinnitada. “Igal juhul häid tule tekkimisvõimalusi seal ei olnud,” märkis Lindmäe, kelle sõnul ei ole tulekahju tekkepõhjus teada ning arvatavasti jääbki saladuseks.

Lindmäe sõnutsi oli päästjate jaoks tegu väga kergesti kustutatava tulega, ent kui leek saanuks tähelepandamatult veel kauem jõudu koguda, oleks seal kahtlemata olnud risk ka elumaja süttimiseks. 

Seekord mängis olulist rolli ka sobilik kellaaeg, sest öisel ajal olnuks suurem tõenäosus, et tuli saab omaette toimetada. 

“Kiirelt avastatud tuli, kiirelt mahasaadud leek ning oht sai ära hoitud,” võttis Lindmäe kokku. Tulekahju suudeti likvideerida kell 22.45 ja päästa pool hoonest. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles