GALERII ⟩ Vald tunnustas tublimaid õppijaid ja koolitajaid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy

Eile pälvisid tunnustuse Saare maakonna aasta silmapaistvamad täiskasvanud õppijad ja koolitajad.

Juba 23. täiskasvanud õppija nädala raames tunnustas Saaremaa vallavalitsus aasta tublimaid tegijaid õppimise ja koolitamise alal. 

Aasta õppija tiitli pälvis tänavu kolme kandidaadi hulgast Marjana Luist. Eesti metodisti kiriku arendusjuhina töötav Luist lõpetas mullu Tartu ülikooli Pärnu kolledžis teenuste disaini ja juhtimise õppekava cum laude. Marjana tegutseb vabatahtlikuna Kuressaare toidupangas ja Eesti metodisti kiriku Reeküla koguduses, kuuludes ka mõlema organisatsiooni juhtkonda. 

“Marjana on alati elurõõmus, teotahteline  ja visa oma püüdlustes. Ta tõstatab eesmärgi ja viib selle ka täide,” iseloomustasid Marjana kandidaadiks esitanud inimesed tublit naist. 

Marjana enda sõnul polnud töö ja vabatahtliku tegevuse kõrvalt õppida just lihtne, küll aga väga nauditav.

 “Ma nautisin kogu seda protsessi – nii koolis käimist kui ka iseseisvat õppimist,” ütles Luist Saarte Häälele. Nüüd ootab vastne aasta õppija, millal tuleb järgmine hea võimalus õppima minna. “Milline see järgmine samm saab olema, kas doktorantuur või miks mitte hoopis kutseõpe – eks see paista,” lausus magistrikraadiga Luist. 

 “Ma nautisin kogu seda protsessi – nii koolis käimist kui ka iseseisvat õppimist.”

- Marjana Luist

Aasta õppija eripreemia kuulub ajalehe Meie Maa toimetajale Vilma Raunistele, kes osaleb 2012. aastast TÜ väärikate ülikooli Saaremaa loengutes ning on nende põhjal kirjutanud 92 artiklit. 

Aasta õppija nominent, müüjaametit pidav Triin Meekler lõpetas Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi töö ja viie lapse kõrvalt.

Aasta õpiteoks tunnistati loengusari “Kuressaare haigla kohtub kogukonnaga”. Loengud haigla ravijuhi hematoloog Edward Laane algatusel hakkasid pihta juba 2018. aastal ja kestavad siiani. Loengutega astuvad kuulajaskonna ette erinevate valdkondade kõrgelt hinnatud spetsialistid, jagades kohalikule kogukonnale infot tervise ja meditsiinivaldkonna kohta.

Aasta õpiteo nominenti “Kõljala õpib” veab Silje Vaik

Aasta koolitajaks kuulutati tänavu Madli-Maria Naulainen, õpetaja-haridustehnoloog ja täiskasvanute koolitaja. Tema juhendas distantsõppe käivitamist täiskasvanute koolitamises koolituskeskuses Osilia. 

Aasta koolitaja tiitlile esitati ka koolitajate koolitaja Anu Lomp ning Mari Lepik, Tartu ülikooli lektor ja MTÜ Sörvemaa Pärimuse Selts eestvedaja. 

Aasta õppijasõbralik tööandja AS Baltic Workboats võimaldab oma töötajatel osaleda nii tasemeõppes kui ka täiskasvanute täienduskoolitustel ning on avatud töötajate koolitussoovidele. 

Täiskasvanud õppija nädal – seekord juba kahekümne kolmas – propageerib elukestvat õpet ja täiskasvanute koolitamise tähtsust. Selle nädala raames tunnustatakse inimeste ja organisatsioonide õppimisalaseid saavutusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles