Putukas ronib Saaremaa teise ringi turule

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
OOTAB KAUPA JA MÜÜGIMELU: Peter Mustonen usub, et moodne kirbuturg kujuneb saarlaste hulgas populaarseks kohaks.
OOTAB KAUPA JA MÜÜGIMELU: Peter Mustonen usub, et moodne kirbuturg kujuneb saarlaste hulgas populaarseks kohaks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Ringtee ärikeskuses avab novembris uksed Saaremaa suurim taaskasutuskeskus Putukas, kuhu on oma kraami oodatud müüma kõik huvilised. 

Enam kui 700 ruutmeetril laiuv Putukas hakkab pakkuma Soomes tuntud kirppise ehk iseteenindusliku kirbuturu võimalust. See tähendab, et inimene saab 15-18 euro eest nädalas rentida müügikoha ehk boksi ja kauba müüki tuua. Igaüks määrab oma esemetele ise hinna, need registreeritakse Putuka müügisüsteemis ja kui kaup uue omaniku leiab, saab inimene raha kätte. Nädala jooksul võib kaupa vahetada, hindu muuta, teha kampaaniaid. Ehk siis tegu on justkui inimese pisikese isikliku äriga.

Putuka osanik Peter Mustonen ütles, et Soomes ja Rootsis toimivad supermarketi tüüpi kirbukad väga edukalt. "Nad on moodsad, inimesed tunnevad end neis pigem nagu poes, mitte kui kaltsukas," lausus ta. Juunis Saaremaal väljakäidud idee on juba mõne kuuga teoks saamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles