Ringtee pinnasemägi tasandatakse jõudumööda

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Pinnasemägi
Pinnasemägi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Keskkonnaameti, keskkonnainspektsiooni, Kuressaare Linnamajanduse ja Saaremaa vallavalitsuse esindajad leppisid kolmapäeval kokku, et Kuressaares Ringtee 9 asuv pinnasemägi likvideeritakse nii kiiresti kui võimalik ja valla suhtes mingeid sanktsioone ei rakendata.

Umbes 30 000 tonni pinnase analüüsid on tõendanud, et ohtu ümbritsevale keskkonnale ei ole. Seniks, kuni materjali taaskasutamine jätkub, ei käsitleta seda jäätmena ning võimalikud sanktsioonid valda ei ähvarda.

Olari Vainokivi
Olari Vainokivi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Olari Vainokivi nentis, et vallavalitsuse kohustuseks on küll pinnasemäe likvideerimine võimalikult lühikese aja jooksul, kuid kuna materjali kogus on märkimisväärne, ei ole see protsess kindlasti kiire.

"Nii vallavalitsus kui ka Kuressaare Linnamajandus otsivad jätkuvalt sobilikke objekte, kus seda materjali kasutusele võtta," sõnas Vainokivi. 

Ühtlasi tuletas ta meelde, et kuniks pinnast laoplatsil on, saavad kõik huvilised seda piiramatus koguses tasuta võtta ja ära viia – lisanduvad vaid laadimis- ja transpordikulud. Soovi korral tuleb ühendust võtta Kuressaare Linnamajandusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles