Uus nädal lubab üle kümne kerkivaid soojakraade

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Ilmateenistus lubab jätkuvat vihmasadu.
Ilmateenistus lubab jätkuvat vihmasadu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigi ilmateenistuse prognoosi kohaselt jagub algaval nädalal nii vihma, tuult kui sügise kohta võrdlemisi sooja õhku.

Esmaspäeval koondub kõrgrõhuala Venemaale ja selle serv ulatub üle Eesti. Taevas on küll üsna pilvine, aga suuremat sadu ei tule. Lääne poolt survestav madalrõhkkond  tõstab lõuna- ja kagutuule puhanguti 12, saartel ja rannikul 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 5..10, Lääne-Eesti rannikualadel kraad-paar enamgi, päeval 9..13°C.

Teisipäeval jääb Eesti Venemaa kõrgrõhkkonna ja Läänemerele ulatuva madalrõhkkonna piirimaile. Lõunakaarest lisandub niiskust ja Eesti kohale nihkub vihmapilvede vöönd. Tuul puhub kagust ja lõunast, päeval pöördub edelasse ning on ikka tugev. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 10..14°C.

Kolmapäeval ja neljapäeval üldine sünoptiline olukord ei muutu - Venemaal püsib kõrgrõhuala, Lääne-Euroopasse jõuab uusi madalrõhkkond ja nende serv ulatub üle Skandinaavia. Kahe rõhuala piirimail kannab edela-, lõunavool meile võrdlemisi sooja õhku, aeg-ajalt lisandub ka niiskust.

Tänastel andmetel sajab enam vihma ööl vastu kolmapäeva, päeva peale peaks ilm paranema ja neljapäeval on sajuhooge hõredamalt. Lõuna- ja edelatuul on tugev ning seda eelkõige saartel ja rannikul. Õhutemperatuur on öösiti 4..9, rannikul 10°C ümber, päeval 9..13°C.

Reedel võib järjekordne madalrõhkkond jõulisemaks kujuneda ja Botnia lahele jõuda ning meile tiheda vihmasaju tuua. Madalrõhkkond võib äge olla ja tuult veel tugevamaks tõsta. Õhutemperatuur on öösel 4..9, rannikul 10°C ümber, päeval 9..13°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles