Noor Kärla ettevõtja pani püsti kotiäri

Kristina Õun
, Reporter
Copy
MIDAGI IGALE MAITSELE: Leene Kannisto sõnul on ta seadnud endale eesmärgiks õmmelda võimalikult kvaliteetseid ja vastupidavaid, ent samas pilkuköitvaid ja ainulaadseid kotte.
MIDAGI IGALE MAITSELE: Leene Kannisto sõnul on ta seadnud endale eesmärgiks õmmelda võimalikult kvaliteetseid ja vastupidavaid, ent samas pilkuköitvaid ja ainulaadseid kotte. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kärla ettevõtja Leene Kannisto õmbleb omanäolisi, värviküllaseid ning kvaliteetseid suuremaid ja väiksemaid käe-, õla- ja kosmeetikakotte.

Leene rääkis, kuidas ta mõned aastat tagasi, kui tal käekott ära kulus ja hädasti oli vaja uut, otsustas ise endale koti õmmelda, kuna poest ta meelepärast ei leidnud. Nii saigi alguse hobi, mis teda aina enam köitis ning pooleteise aastaga ettevõtluseks üle kasvas. Samal ajal töötab Leene täiskohaga logistikafirmas Stora Enso AS. Selle kontor asub küll Tallinnas, ent kuna nüüd saab tööd teha ka kodukontorist, kasutas Kärlalt pärit Leene seda võimalust varmalt ära ja naasis kodusaarele.

Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Ostsin endale õmblusmasina ja hakkasin esialgu kosmeetikakotte õmblema. Üheks suuremaks õpetajaks oli videokeskkond Youtube, kust leidsin need, kes teevad selliseid kotte, mida poest osta ei saa – omanäolisi, aga kvaliteedilt selliseid, nagu oleks poest ostetud. Ausalt öeldes ma varem isegi ei mõelnud sellele, et neid saab ka ise kodus teha,” rääkis noor ettevõtja. Nii hakkaski ta proovima ja ette võtma aina keerulisemaid projekte. Kuna Leene ema tütre loomingu igapäevakasutusse võttis, levis sõna tuttavate ja kohalike seas, kes siis samuti endale Leene tehtud kotte tahtsid.

“Ma olen endale seadnud üsna suured kvaliteedinõuded ning näiteks kottide metall-

osad, karabiinid ja lukud, ostan välismaalt. Kasutan töös ka kunstnahka ning soovin, et lõpptulemus oleks vastupidav, eriline, läikiv ja kena,” rääkis Leene. “Midagi niisugust, mida poest ei saa.” 

Kuigi enamik Leene tehtud kottidest on ainueksemplarid, siis Kärla triibukangast on ta õmmelnud mitmeid sarnaseid poekotte. “Praegu ma veel katsetan erinevaid mudeleid ja kangaid ning olen endale ise testimiseks mitmeid valikuid valmistanud – nii on mul kodus praegu oma kümme täissuuruses käekotti. Üsna mitu on juba maha ka müüdud,” märkis Leene. 

Kuna töömahud on suurenenud, tellis noor meister endale uue tööstusliku õmblusmasina, mis peaks pooleteise nädala pärast kohale jõudma.

Kuna ettevõtte koduleht alles valmib, saab Leene kottidega praegu tutvuda Facebooki lehel  Leenek, kus mõned näidised väljas on. Huvi korral võib meistriga ühendust võtta meilitsi info@leenek.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles