Külavanemaid oodatakse osavallakogu koosolekule

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Koosolek. Pilt on illustreeriv.
Koosolek. Pilt on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Saaremaa vallas võib saada tavaks, et aleviku- ja külavanemaid hakatakse kutsuma osavallakogude ja kogukonnakogude koosolekutele.

Saaremaa abivallavanema Kristiina Maripuu sõnul võiks edaspidi olla hea toon ja tava, et osavalla- ja kogukonnakogude koosolekutele kutsutakse ka piirkonna vanemad. Osalemine ei oleks mitte kohustus, vaid nende endi otsustada.

Praegu pole kohustust piirkonna aleviku- ja külavanemaid koosolekule kutsuda, kuid mõnel pool külavanemad aeg-ajalt siiski koosolekutest osa võtavad. Näiteks osalesid valla arengukava avalikustamise koosolekutel oktoobris mitmel pool piirkonna sädeinimesed.

Maripuu sõnul parandab külavanemate kaasamine infovahetust, annab kasulikke taustateadmisi ja võimalusi kodukoha teemadel kaasa rääkida. “Ainsaks miinuseks, mida ma siiski ei pea tõenäoliseks, on asjaolu, et koosoleku juhil võib olla keerulisem arutelu juhtida, kui piirkondliku kogu liikmed ja külalised soovivad samaaegselt arvamust avaldada,” ütles Maripuu.

Ettepaneku, et aleviku- ja külavanemad oleksid kaasatud osavallakogude ja kogukonnakogude koosolekutele, sai vallavalitsus 5. veebruaril toimunud Saaremaa valla esimeselt külaelu ümarlaualt. Ühe arvamuse kohaselt võiksid vanemad isegi kuuluda osavallakogudesse ja kogukonnakogudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles