27 Saaremaa paika saab kiire internetiühenduse

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Kuhu kiire nett tuleb?
Kuhu kiire nett tuleb? Foto: Saarte Hääl

Riigi poolt rahastatud viimase miili projekt toob järgmise kolme aasta jooksul Saare maakonnas interneti kiire püsiühenduse 27 asumisse.

Elektrilevi uute teenuste projektijuht Mait Rahi ütles, et ühendus luuakse kohtades, kus see mõistliku kuluga jõuab võimalikult paljude potentsiaalsete klientideni.

Septembri alguse seisuga on Elektrilevile Saaremaalt ja Muhust laekunud 1521 liitumise sooviavaldust. Loodavate liitumisvõimaluste täpne arv pole praegu teada, kuna see täpsustub  jooksvalt, planeerimise ja projekteerimise käigus. Praeguse seisuga luuakse liitumisvõimalus ligikaudu 2200 aadressipunktile. Ehkki aadressipunkte on rohkem kui sooviavaldusi, ei tähenda see,   et kõik sooviavaldajad liitumisvõimaluse saavad. “Selles osas automaatset katvust ei ole,” sõnas Rahi. 

Kiire interneti püsiühenduse ühekordne liitumistasu on 199 eurot. Ehitus läheb Rahi sõnul käima 2021. aasta teises pooles. Üldjoontes on Saaremaale kavandatavate investeeringute mahuks planeeritud natukene üle 2 miljoni euro. Täpne investeeringu maht selgub pärast ehitushangete toimumist. 

Eesti riik investeerib 15 miljonit eurot, et luua väljaspool kiire interneti püsiühendust asuvatele kodudele ja ettevõtetele liitumine vähemalt 30 Mbit/s andmekiirust võimaldavate kaabel- või traadita püsiühendusvõrkudega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles