Saare- ja Muhumaa saavad RMK matkateede harudeks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Ratas
Ratas Foto: unsplash.com

Saaremaale plaanitakse kogu saart hõlmavat rada rattamatkajatele.

Marge Rammo
Marge Rammo Foto: secure.pmo.ee

RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo (fotol) selgitas, et plaanis on saartele teha matkarajad, mis on mandril kulgeva matkatee harudeks.  Peraküla-Aegviidu-Ähijärve haru pikendatakse Põhja-Eestist Perakülast Hiiumaale loodetavasti juba tuleva aasta jooksul ja aastaks 2022  pikendatakse Penijõe-Aegviidu-Kauksi haru Muhusse ja Saaremaale.

Neile, kes tahavad Saaremaal pikemalt peatuda, mitte piirduda Triigi sadamast Kuivastu poole kulgemisega, pakutakse ka pikemat rattamarsruuti. Rammo sõnul läbib see Saaremaa kaunimaid kohti ja vaatamisväärsusi kuni Sõrveni välja. Täpsem kilometraaž ja marsruut on nii Hiiu-, Saare- kui ka Muhumaa puhul veel väljatöötamisel. 

Marge Rammo märkis, et kui Hiiumaal mõeldakse eelkõige jalgsimatkajale, siis Saaremaal on hetkeseisuga plaanis rattamarsruut eelkõige kahel põhjusel – RMK maaomandi killustatus ja rattamatkajate suur huvi. Loomulikult oleks kogu rada läbitav ka jalgsi. Kirjeldatud rada tähendab seda, et RMK koostab radade kohta üksikasjaliku kaardi koos seletustega.  Rada tähistatakse nii palju kui võimalik, kuid Rammo sõnul läbitakse ka üldkasutatavaid teid, kuhu liiklusohutuse tõttu märgistust panna ei tohi. 

Suures plaanis saaks seega tulevikus teha mitme raja peale kokku  juba suurt osa Eestist hõlmava ja rohkem kui tuhande kilomeetri pikkuse matka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles