Hooldekodud tõstavad uuest aastast hinda

Kristina Õun
, Reporter
Copy
PÄRSAMA HOOLDEKODU juhataja Kaire Tiik rõhutas, et kui perel on toimetulekuraskusi ning eakas inimene vajab samas kohta hooldekodus, on võimalik pöörduda kohaliku omavalitsuse poole.
PÄRSAMA HOOLDEKODU juhataja Kaire Tiik rõhutas, et kui perel on toimetulekuraskusi ning eakas inimene vajab samas kohta hooldekodus, on võimalik pöörduda kohaliku omavalitsuse poole. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Uuest aastast on pea kõikides hooldekodudes oodata suuremat või väiksemat kohatasu tõusu. Kuigi suureneva pensioni arvelt saab osa hinnatõusust kaetud, tähendab see paljudele peredele siiski lisaväljaminekut.

2021. aasta Saaremaa vallaeelarve eelnõus on kavandatud Pärsama hooldekodu kohatasu tõus 9,2 % ehk 60 eurot. See teeb ühe inimese kohatasuks 780 eurot kuus praeguse 720 asemel. 

Hooldekodu juhataja Kaire Tiik ütles, et kohatasu tõusuga kaetakse palgamäärade korrigeerimine ning majandamiskulude kasv. "Kallimaks on läinud näiteks toit, hooldus ja hügieenivahendid, samuti korrashoiuteenused, rääkimata sellest, et prügiteenuse hind on sellel aastal kõvasti tõusnud," rääkis Tiik. "Samuti võtab oma osa erinevate seadmete, mis hooldekodudes peavad korras olema, hooldus. Lisaks tõuseb 22 töötaja palk."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles