Saarlased püüavad üleriigilisi tiitleid noortetöö valdkonnas

Kristina Õun
, Reporter
Copy
ARMASTATUD NOORSOOTÖÖTAJA: Kristin Lauri teeb oma tööd südamega ning see paistab kaugele – ilmselt on see ka üks põhjus, miks noored ta kiiresti omaks võtavad.
ARMASTATUD NOORSOOTÖÖTAJA: Kristin Lauri teeb oma tööd südamega ning see paistab kaugele – ilmselt on see ka üks põhjus, miks noored ta kiiresti omaks võtavad. Foto: Erakogu

Tänavusele üleriigilise noortetöö konkursile on esitatud ka Kuressaare gümnaasiumi noorsootöötaja Kristin Lauri ning Noorte Tugila spetsialist Lii Vanem. Aasta huvikooli tiitlit püüavad eraspordikool SEPPS ja KG huvikool Inspira.

Kristin Lauri ütles, et sellised nominatsioonid ei ole kunagi iseenesestmõistetavad, seega oli üllatus ja rõõm märkamise üle väga suur. 

Vastuseks küsimusele, mismoodi õnnestub tal leida tee noorte südamesse, nentis Kristin, et seda teavad ainult noored ise. 

Samas on ta veendunud, et osaliselt peitub edu võti selles, et ta teeb oma tööd südamega ja suure armastusega ning seda tajuvad ka noored, kellega ta kokku puutub.

“Tegelikult võib vist öelda, et olen lausa oma töö fanaatik,” tunnistas Kristin. “Võtan iga päeva kui väljakutset ja usun väitesse, et kooli noorsootööl võib olla noorte elule oluline mõju.” 

Kristin Lauri rõhutas ka koostöö olulisust. “Püüan noortega alati aus olla ja usaldada nende endi valikuid. Sama ootan ka neilt vastu,” märkis ta. Samas tõdes Kristin, et alati ei teki usalduslik keskkond iseenesest, aga kui on õige ja avatud suhtumine ning tugev vundament, on seda lihtsam tekitada. “Üleüldiselt juhindun põhimõttest: anna ja sulle antakse vastu. See peab paika ka noorsootöös,” võttis Kristin jutuotsad kokku.

Kuressaare gümnaasiumi kodulehel on Kristin Lauri kuulutatud ka möödunud aasta detsembrikuu tegijaks. Sinna juurde kirjutas eesti keele ja kirjanduse õpetaja Eve Tuisk, et möödunud aasta viimasel koolinädalal kutsus Kristin KG õpetajaid üles panustama heategevusturgu Saaremaa vähiühingu heaks, tänu millele koguti  vähiühingule 471 eurot. 

Peagi algavad ka Saaremaa noortetöö valdkonna parimate tegijate otsingud. Tunnustuse väärinud kuulutatakse pidulikult välja jaanuari keskel. “Seega märgakem noorsootöötajaid ja teisi noortevaldkonna tegijaid enda ümber ka siis ja teeme neilegi pai,” kutsus Kristin Lauri üles.

Kristin Lauriga samas kategoorias on nomineeritud ka Noorte Tugila spetsialist ja sotsiaalpedagoog Lii Vanem, keda Saaremaa Vallavalitsus möödunud aastal Aasta hoolekandja tiitliga. Lii Vanem on aastaid teinud tööd laste heaolu ja õiguste kaitsmise nimel ning olnud nii sotsiaaltöötajatele kui lastekaitsespetsialistidele suureks toeks ja abiks.

Noortetöö konkursi nominentide hulgast leiab ka Saaremaaga seotud organisatsioone: aasta huvikooli tiitlile kandideerivad spordikool SEPPS ja KG huvikool Inspira. Aasta kohaliku omavalitsuse viie kandidaadi seas pretendeerib tiitlile aga Saaremaa vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles