Vana postkontori tulevik – kogukonnamaja?

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
POSTIMAJA rendipindadel saaksid ettevõtjad pakkuda näiteks heaolu- ja iluteenuseid, loodavad multifunktsionaalsed ruumid sobiksid aga huvitegevusteks ja loometööks.
POSTIMAJA rendipindadel saaksid ettevõtjad pakkuda näiteks heaolu- ja iluteenuseid, loodavad multifunktsionaalsed ruumid sobiksid aga huvitegevusteks ja loometööks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

OÜ Postimaja plaanib endise postkontorihoone Kuressaares kogukonnamajaks muuta. 

Maidu Lempu
Maidu Lempu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Meie mõte on see kesklinnas asuv, aga pooltühjana seisev hoone tööle panna,” ütles ettevõtte juhatuse liige Maidu Lempu Saarte Häälele. 

Torni ja Komandandi tänava nurgal asuv hoonekompleks on kavas rekonstrueerida ja muuta multifunktsionaalseks majaks, kus saab ühendada erinevaid kogukondlikke tegevusi. 

Praegu tegutseb majas töötukassa Saaremaa osakond. 

“Töötukassa pakub ju samuti avalikku, kogukonnale suunatud teenust,” märkis Lempu.

OÜ Postimaja koostööpartneritena näeb Lempu avalikes huvides tegutsevaid vabatahtlike ühendusi. Majas on kavas luua võimalused kaugtööks vabakontori põhimõttel.

Lempu sõnul võiks hoonekompleksi avaras sisehoovis nädalavahetustel ja õhtuti meelelahutusüritusi korraldada, renoveeritud katusele saaks aga ehitada õuekontorid või terrassi.

Samuti on plaanis hoonesse lift paigaldada, et kõik korrused oleksid ligipääsetavad ka puuetega inimestele.

OÜ Postimaja kavatseb oma plaanide teoks tegemiseks küsida toetust taotlusvoorust “Muinsuskaitsealad ajaloolistes linnakeskustes”. 

Möödunud nädalal pöördus OÜ Postimaja Saaremaa vallavalitsuse poole, et saada oma projektile “Kuressaare postimaja multifunktsionaalseks kogukonnamajaks” kaaskiri ja partnerluskiri. 

OÜ Postimaja kutsus projektis osalema ka Saaremaa vallavalitsust. Lempu sõnul poleks omavalitsuse panus rahaline, küll aga saaks koostöös valla arhitektidega leida hoonele parima arhitektuurse lahenduse ning anda panuse vana ja uue ühildamisse Kuressaare linnakeskuse miljööväärtuslikus piirkonnas. 

“Mõistagi on kohalik omavalitsus oodatud loodava kogukonnamaja kontseptsiooni osas kaasa rääkima,” kinnitas Maidu Lempu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles