ÕPPUS ORKAAN Kaitseliitlased kutsutakse küll kohale, aga saadetakse kohe koju

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
PRN01:KAITSELIIT- ÕPPUS "ORKAAN" : PÄRNU, EESTI,01DEC12-
al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES
PRN01:KAITSELIIT- ÕPPUS "ORKAAN" : PÄRNU, EESTI,01DEC12- al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES Foto: ANTS LIIGUS / PRNPM/EMF

​Kaitseliidu Lääne maakaitseringkonna suurõppus Orkaan jääb sisuliselt ära, sest koroonaviiruse leviku tõttu saadetakse kogunemiskohtadele tulevad kaitseliitlased kodudesse tagasi.

Selline otsus võeti Saarte Hääle andmetel vastu juba teisipäeva õhtupoolikul, kuid sellest hoolimata kirjutab Eesti Päevaleht täna, et "Terviseameti kriitikast hoolimata korraldab kaitseliit ligi tuhande inimesega õppuse."

Täna hommikul saatis Kaitseliit laiali pressiteate, milles öeldakse, et "tänasest kuni pühapäevani Lääne-Eestis aset leidma pidanud õppus toimub vähendatud koosseisus."

Segadust tekitavad aga pressiteate kaks lõiku. Ühes öeldakse, et kogunemiskohas viiakse läbi formeerimisega seotud toimingud ja peale seda lubatakse kaitseliitlased tagasi kodudesse.

Teise sama teate lõik aga viitab, et "formeerimisel täidavad kõik tervisedeklaratsiooni ja mõõdetakse kõigi kehatemperatuuri. Kes ei läbi seda kadalippu, läheb koju tagasi."

Kaitseliidu peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna ülem major Tanel Rütman ütles, et korrektne oleks öelda, et Orkaan toimub sel aastal peamiselt formeerimisõppusena. "Staabid on pikemalt koos staabiõppusega toimetamas," täpsustas Rütman.

Lääne maakaitseringkonna pealik kolonelleitnant Rasmus Lippur teatas pressiteates, et kuigi olud on praegu keerulised, ei tohi riigikaitset unarusse jätta.

"Õppekogunemine viiakse läbi hajutatult ning vastavalt kehtivatele reeglitele ja piirangutele,“ ütles kolonelleitnant Lippur.

Kaitseliit ootab õppusele ainult terveid inimesi, kel vähegi kehv enesetunne või teadaolevaid hiliseid kontakte koroonapositiivsetega, jäägu koju. Õppusel tuleb hoida isikutevahelist distantsi min 2 m, kui distants väiksem, kanda kirurgilist kaitsemaski. Kaitseliit tagab osalejatele desinfitseerimisvahendid ja kaitsemaskid.

Kaitseliidu Lääne maakaitseringkond hõlmab Lääne-Eestit ning selle vastutusalasse kuuluvad Pärnumaa, Saaremaa ja Lääne malevad.

Eesti Päevaleht kirjutab täna, et ehkki õppus korraldatakse välitingimustes ja koroonapiiranguid järgides, ei pea terviseamet selle toimumist mõistlikuks. "Osa kaitseliitlastest ööbib kindlasti nii-öelda jaotelkides, kus lähikontakte vältida on sisuliselt võimatu," selgitas ameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles