Vallavalitsus suurendab sotsiaalmaja töötajaskonda

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Voolu tänava sotsiaalmaja.
Voolu tänava sotsiaalmaja. Foto: /www.kuressaarehoolekanne.ee

Jaanuarist saab Kuressaare Voolu tänava tugikeskus juurde mitu töötajat, et maja oleks turvalisem koht nii elanike kui ka personali jaoks.   

Teisipäeval kinnitas Saaremaa vallavalitsus Kuressaare Hoolekande struktuuri, mis võimaldab suurendada Voolu 7 sotsiaalmaja töötajate arvu nii, et ööpäevaringselt on korraga tööl kaks inimest. Jaanuarist saab Voolu tänava tugikeskus juurde kaks ja pool perenaise ametikohta ning kaks ja pool valvuri ametikohta. Lisaks alustab majas tööd tugiisik.

Praegu töötab tugikeskuses ühes vahetuses üks inimene. 

"Kuna tugikeskuses on kohti 48 inimesele, siis ei jõua üks töötaja ilmselgelt kvaliteetset teenust osutada," ütles Saaremaa vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Mare Naaber.

Ta tõdes, et teenuse kvaliteediga on probleeme, millest osa on jõudnud ka meediasse. 

Saarte Häälgi on korduvalt kirjutanud sotsiaalmaja elanike napsitamistest, alkoholi salaja majja toomistest ning peksmistest ja pussitamistest. 

"Kui töötajaskond on suurem, saab majas paremini tagada nii turvalisust kui ka juhendada ja aidata sealseid elanikke," rääkis Naaber. 

Naaberi sõnul on Voolu 7 asuva tugikeskuse eluruumi- ja varjupaigateenuse arendamine tänavu üks sotsiaalvaldkonna prioriteete. Varasügisel lõppesid majas ehitustööd – ehitati ümber ventilatsiooni ja kanalisatsiooni, ruumide kasutust muudeti otstarbekamaks ja hoonet ennast turvalisemaks. Samuti on maja paremini ligipääsetav liikumisraskustega inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles