Vald algatab konverentsikeskuse planeeringu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KONVERENTSIKESKUSE visiooni autor on Saaremaa vallavalitsuses praktikal olnud Küprose arhitekt Sara Boraei.
KONVERENTSIKESKUSE visiooni autor on Saaremaa vallavalitsuses praktikal olnud Küprose arhitekt Sara Boraei. Foto: Saaremaa vallavalitsus

Saaremaa vald soovib taaselustada Kuressaare konverentsikeskuse idee ja algatab selleks detailplaneeringu vallale kuuluval Merikotka 2 kinnistul.

Vallaarhitekt Mark Grimitliht ütles, et keskusehoone peaks tegema linna terviklikumaks. “Tuulte Roosi kvartal seotakse kesklinnaga, kaotades hoonestuse vahelise tühermaa. Soov on järgida Sõrve maantee tänavajoont, samal ajal avades ka suuremalt Põduste jõe äärse matkaraja,” selgitas ta.

Kavandatava hoone juurde peab olema planeeritud piisavalt parkimiskohti, kuid samavõrd oluline on hoone seotus linnaga. See tähendab, et olemasolevad hotellid ja restoranid ning linna parklad peavad moodustama konverentsihoonega ühtse keti, soodustades jalgsi käimist ja Kuressaare linna teenuste kasutamist.

Hoones saaks korraldada erinevaid üritusi, nagu konverentsid, kontserdid, aga samuti võiksid seal toimuda sporditrennid või tegutseda muud huviringid.

Lahenduse leidmiseks algatataksegi detailplaneering, mis on kavas kehtestada järgmise aasta esimesel poolel. Sellele järgneb esimesel võimalusel arhitektuurikonkurss. Kindlasti valmib konverentsikeskus aga koostöös riigiga, kinnitas vallaarhitekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles