400 000 eurot tõmbab käima nii toidukohti kui tootmisi

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
PÄRIMUSÕHTUSÖÖGILE: Külli Akkermann, Liivi Saagpakk ja Mare Kallas hakkavad pakkuma kohalikel maitsetel põhinevaid õhtusööke.
PÄRIMUSÕHTUSÖÖGILE: Külli Akkermann, Liivi Saagpakk ja Mare Kallas hakkavad pakkuma kohalikel maitsetel põhinevaid õhtusööke. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saarte koostöökogu teeb PRIA-le ettepaneku toetada Saaremaal ja Muhus projekte, mille kogusumma küündib ligi 400 000 euroni. Selle raha eest plaanitakse maakonna eri nurkadesse nii tootmishooneid kui ka näiteks uusi toidukohti.

Meetme 2 ehk elujõuliste kogukondade arendamise ja elukeskkonna parendamise alt peaks PRIA positiivse otsuse korral tulema enam kui 12 000 eurot Kõiguste Lahe Kogukond MTÜ-le. Nende juhatuse liige Külli Akkermann selgitas, et tegemist on kogukonna koostöövõrgustiku projektiga, mille käigus tegelevad nad pärimuse kogumisega.

Samuti korraldavad nad pärimusõhtusööke: “Serveerime muistseid maitseid koos pärimuse esitlemise ja õpetamisega,” rääkis Akkermann. “Üritused olid meil küll planeeritud pea igaks kuuks, ent arvestades praegust viiruse leviku olukorda, ootame veidi oma kalendri koostamisega,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles