Ilmateenistus lubab algavaks nädalaks vaheldumisi lörtsi ja vihma

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lörtsi- ja lumesegune tee.
Lörtsi- ja lumesegune tee. Foto: RT/imago/Rene Traut/Scanpix

Riigi ilmateenistuse nädalaprognoosi kohaselt on oodata uuel nädalal nii lörtsi- kui ka vihmahooge. Õhutemperatuur jääb 0 kraadist veidi alla- ja ülespoole.

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond üle Skandinaavia Soome ja selle servas on üksikuid vihmahooge ja need on pigem nõrgad. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 1..6, päeval 4..8°C. Õhtul jõuab Eesti põhjaserva tihedam sajupilvede vöönd ning suundub edasi sisemaa suunas, sekka võib ka lörtsi tulla. Tuul pöördub loodesse.

Teisipäev tuleb Venemaale kaugeneva madalrõhkkonna servas tugeva loodetuulega. Vihma- ja lörtsihooge on enam öösel. Päeval liigub üle kõrgrõhuhari ja suuremat sadu ei tule. Õhtul läheneb aga merelt madalrõhulohk ning Eesti lääneserva jõuavad lörtsi- ja vihmapilved. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 1..6°C.

Kolmapäeval liigub madalrõhulohk Eesti kohale. Öösel sajab lörtsi ja vihma, päeval tuleb sadu kõikjal vihmana. Lõunakaare tuul on mõõdukalt tugev. Õhutemperatuur on öösel Ida-Eestis 0..-3, lääne pool 0..+5, hommikuks tõuseb, päeval 3..8°C.

Neljapäeval liigub uus madalrõhkkond üle Skandinaavia Soome ning selle lõunaservas on meie ilm vihmahoogude, tugeva edela- ja läänetuulega ning ööpäevaringselt 4..9°C.

Reedel madalrõhkkond eemaldub ja selle järel tõusva õhurõhu foonil on sajuhooge harvem. Tuul pöördub loodesse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+3, meretuulega rannikul kuni +6, päeval 3..6°C.

Milliseks kujuneb 1. advendi nädalavahetus, selgub juba tuleva nädala algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles