Detsember algas heategudega

Kristina Õun
, Reporter
Copy
KARALA ANNETUSKAST: Ühel tormisel ööl tõi merelaine kaldale kaugelt tulnud tühja veinikasti, millel ilutsesid prantsuskeelsed tekstid.
KARALA ANNETUSKAST: Ühel tormisel ööl tõi merelaine kaldale kaugelt tulnud tühja veinikasti, millel ilutsesid prantsuskeelsed tekstid. Foto: Erakogu

Üleriigilistel annetamistalgutel koguti Saaremaal raha Karala külaseltsile, loomade turvakodule ning haiglale ämmaemandate koolituste tarbeks.

Karala külaelu arendamise selts kogus annetusi laste mängualale karusselli ostmiseks ja seltsi eestvedaja Kaja Juulik teatas rõõmsalt, et eesmärgiks seatud summa saadi kokku ning jäi ülegi. 

“Hetkel on annetusi kokku loetud 1000 euro väärtuses, mis on ääremaaküla jaoks väga tänuväärne tulemus. Lõplikku summat me veel ei tea, sest ülekannetega tiksub aina juurde ning kokkuvõtte teeme paari päeva jooksul, siis avalikustame annetajad ka nimeliselt,” ütles Juulik. 

Tema sõnul oli annetajate seas ka niisuguseid inimesi, kel Karala küla ega Saaremaaga mingit seost ega kokkupuudet ei ole. 

“Praegu on külade jaoks kõik kraanid kinni keeratud, mistõttu ongi annetuste kogumine lihtsalt praktiline vajadus – laste mänguväljakute atraktsioonid ei ole odavad ning Karalas käivad lustimas ka pisut kaugemal elavad lapsed,” rääkis Karala külaseltsi juht.

1. detsembri annetamistalgute ajal oli Karala külamajas avatud kohvik, kust sai osta keraamikat ja õnneloose ning kehakinnituseks soolast ja magusat. “Inimestele selline kohvikuteema istub ja süüa rahvale ikka meeldib,” sõnas Juulik.

Annetajatele oli välja pandud uhiuus annetuskast, kuhu kogunes 230 eurot. “Annetuskasti tegemine oli tänavu talguteema – mõtlesime, et kui juba annetamine, siis võiks olla ilus kastike, mitte niisama purk. Kui on kaunis kast, siis ehk sirutub ka käsi selle poole agaramalt,” rääkis Juulik. 

Materjal annetuskasti tarbeks oli sõna otseses mõttes kaldale uhutud. Ühel tormisel ööl tõi merelaine kaldale kaugelt tulnud tühja veinikasti, millel ilutsesid prantsuskeelsed tekstid. “Kuna meie külal on sõprusküla Prantsusmaal, siis ei saanud sellist kasti kuidagi niisama randa jätta,” andis Karala selts sotsiaalmeedias teada. Nii sai kaldale uhutud prügist Ly Himaneni abiga hoopis kaunis annetuskast, mis annetamistalgutega väärikalt sisse pühitseti.

Eestimaa sünnitusmajade toetusfond kogus 2020. ehk ämmaemandate aasta raames annetusi ämmaemandatele koolituste korraldamiseks. Kampaania rõhutas: “Ämmaemand ei ole masin, mille saab remonti saata või tarkvarauuendusega paremaks muuta. Toetades ämmaemandate koolitusi, tagame meie kõige pisematele ilmaletulekuks tõeliselt turvalise keskkonna. Sel etteteadmatul ajal on ka ämmaemandatel raske ning aitame neil meelde tuletada enesehoidmise põhitõed.” Koolitusi viib läbi MTÜ Peaasi, kes aitab hoida ja edendada vaimset tervist.

Väärkoheldud, hüljatud ja haigete loomade eest hoolitseva MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu annetamistalgutega koguti raha kodututele loomadele toidu ja ravimite ostmiseks. Turvakodu esindaja Edit Annusver ütles eile, et neile annetustena kogunenud summa suurus ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles