Seitse kodu sai päästeameti abiga tuleohutuks

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Päästeamet tuleohutusnõuete täitmist kontrollimas.
Päästeamet tuleohutusnõuete täitmist kontrollimas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Päästeamet tegi koostöös omavalitsustega Saare maakonnas tuleohutumaks neli kodu Saaremaal, kaks Muhus ja ühe Ruhnus. 

Tänu projektile “Kodud tuleohutuks” said kaks kodu Muhu vallas uue korstna ja uue pliidi – üks ühe ja teine kahe soemüüriga. Ruhnus asuvas kodus uuendati ahi. 

Saaremaa vallas sai üks kodu uue pliidi koos soemüüriga ja parandatud elektrisüsteemi. Teises majas remonditi pliit ja korsten, ehitati uus ahi ja kaks korstnat. Kolmandas kodus on nüüd uued nii pliit, soemüür kui ka elektrisüsteem. Neljandas tuli remontida pliit, korsten ja  ahjulõõr. Kõigis neljas kodus tehti ka ehitusekspertiis. Kokku elab neis kodudes 16 inimest.

Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe.
Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe sõnul on tal hea meel, et need seitse kodu koostöös vallaga korda said, kuigi abivajajaid on rohkem. 

“Edaspidi katsume talitada pisut teistmoodi – teha väiksemaid parandustöid, aga siis juba rohkemates kodudes,” ütles Lindmäe. Tema sõnul on kodude tuleohutuks muutmise eesmärk see, et ei tekiks tulekahjusid ega hukkuks inimesi. 

“Kui mullu ohtlikuks hinnatud kodusid tänavu üle vaatasime, siis selgus, et enamiku neist olid elanikud ise või koostöös vallaga päästjate näpunäidete järgi paremaks teinud,” rääkis Lindmäe. Näiteks Kihelkonna komando piirkonnas oli eelmisel aastal kümmekond tuleohtlikku kodu, mille elanikud on nüüdseks ohutumaks muutnud. 

“See ongi suurim võit, kui inimesed ise suudavad oma olukorda parandada ja oma kodudes ohutult elada,” ütles Margus Lindmäe.

Saare maakonna peale oli projekti “Kodud tuleohutuks” toetus 24 000 eurot, kohalike omavalitsuste panus aga ligi 17 130 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles