Garderoobikapi eest soovib raha 60 lapsevanemat (1)

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa ühisgümnaasium
Saaremaa ühisgümnaasium Foto: www.facebook.com

60 lapsevanemat soovib Saaremaa ühisgümnaasiumisse ostetud garderoobikapi eest raha tagasi, kuna pärast koolimaja remonti kappe sinna enam ei paigaldata. 

30. novembriks pidid SÜG-i lapsevanemad otsustama, kas jätavad kapi endale, koolile või soovivad selle eest raha. 398 kapiomanikust andis oma otsusest teada 88 ehk 22 protsenti. 

22 inimest otsustas kapi endale jätta, kuus vanemat teatas, et jätab kapi koolile realiseerida ja selle eest raha ei soovi. 60 inimest saatis oma pangakonto numbri sooviga kapi eest raha saada.

SÜG-i suures majas on kappe 398. Õpilasi, kes kasutavad vaid üldgarderoobi ja kel oma kappi pole, on aga 103. 

Kolme õpilase ema sõnul on ta ostnud kahe lapse jaoks kapid kohalikult omavalitsuselt, makstes nende eest 183 eurot. Kolmanda kapi ostis ta kapi eelmiselt kasutajalt ligi 80 euro eest ning soovib selle kapi endale saada.

Vanema sõnul ei olnud perel valikut, kas osta kapid või mitte, kuna kõiki vajalikke kooliasju pole võimalik garderoobis "avalike" konksude otsa riputada ja kindlustada, et need seal alles jääksid. Samuti ei mahu kahe lapse asjad ühte kappi. 

SÜG-i majandusjuhile Aado Haandile kirjutanud vanema sõnul läks ta heauskse ja koostöövalmis lapsevanemana kaasa kooli juhtkonna ettepanekuga soetada igale lapsele garderoobikapp. 

"Mind ei teavitatud, et kappe saab kasutada vaid piiratud aja, mitte lapse kooliaja lõpuni ning et mul tõenäoliselt ei ole võimalik kappi pärast käesolevat õppeaastat järgmistele lapsevanematele edasi müüa," kirjutas vanem. Samuti ei teadnud ta, et rohkem kui 80 eurot maksnud kapi ostmise kulu on kavas kompenseerida halvimal juhul vaid vanaraua hinnaga.

"Need kapid lihtsalt ei mahu ega sobitu uue arhitektuurse kontseptsiooniga.”

- SÜG-i majandusjuht Aado Haandi

"Tekkinud olukorda arvestades leian, et minuga ei ole õiglaselt käitutud," kirjutas lapsevanem. Seetõttu palus ta kahe kapi kui kooli inventari ostu endale vähemalt 80% ulatuses kompenseerida. 

Aado Haandi vastas lapsevanemale saadetud kirjas, et praeguseid kappe pole paraku võimalik pärast remonti enam edasi kasutada, kuigi kooli juhtkond ja hoolekogu soovisid senise kapisüsteemiga jätkata. 

"Need kapid lihtsalt ei mahu ega sobitu uue arhitektuurse kontseptsiooniga," kirjutas Haandi aru pärinud lapsevanemale. "Vanarauaks müümisele viitasin oma saadetud kirjas sel lihtsal põhjusel, et kõiki kappe ei pruugi õnnestuda müüa." 

Haandi sõnul on potentsiaalsed ostjad olemas 117 kapile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles