Ott Tänak lõpetas MM-sarja kolmandana

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Pühapäeval lõppes Monza rallirajal Ott Tänaku maailmameistri aasta, kui Sébastien Ogier (Toyota) võttis rallivõidu ja sellega ka oma seitsmenda MM-tiitli. Saarlane lõpetas sarja kolmandana. Teine oli  Toyotaga sõitnud Elfyn Evans, kes enne viimast etappi oli liider, kuid katkestas Monzas. 

Itaalias lõpetas Tänak teisena, kaotades ralli võitnud ja maailmameistriks tõusnud Ogier’le 13,9 sekundit. Kolmandaks tuli Dani Sordo.

Tänak tunnistas, et ei saanud Monzas väga keerulistes ilmastikuoludes autoga klappi. Viimasel päeval ütles ta oma eesmärgiks vaid finišisse jõudmise. 

Viimase ralliga näitas Tänak, et Hyundai esinumbri staatus kuulub talle. Alati enesekindel ja seni esinumbri staatust nautinud tiimikaaslane Thierry Neuville pidi pärast viimast ralli tunnistama Tänaku möödumist. 

“Olen kindel, et ma ei unusta oma esimest hooaega Hyundai sõitjana kunagi,” sõnas Ott Tänak meeskondliku tiitli võitnud Hyundai pressiteenistuse vahendusel. Oma ainsa tänavuse rallivõidu võttis Tänak  Rally Estonial, mis oli tema jaoks uuel autol ka esimene etapivõit. 

Tänaku sõnul oli ka halbu momente. Üks nendest oli kindlasti hooaja esimesel rallil Monte Carlos tehtud ränk avarii, mis katkestas ka tema ja Martin Järveoja kiiruskatsete võiduseeria 35 järjestikusel rallil. Pärast Monte Carlo katkestamist oli Tänak Rootsi ja Mehhiko rallil teine, Eestis võitis ning ebaõnnestus Türgi rallil, kus oli 17. Lohutuseks teenis ta sealt kolm punkti punktikatselt. Sardiinias oli Tänak kuues ja hooaja lõpetanud Monza rallil teine. 

Vaatamata segastele aegadele on Hyundai kinnitanud oma jätkamist WRC-sarjas ning Tänakul on tehasemeeskonnaga ka leping. 

“Mulle avaldas muljet, kuidas kõik reageerisid pandeemia tõttu tekkinud rasketele väljakutsetele. Tiitel on raske töö ja sihikindluse tulemus,” ütles Ott Tänak ja avaldas lootust, et järgmisel hooajal on koroonapandeemiast võimalik reaalsusse tagasi pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles