Kuusemüük saab avalöögi

Kristina Õun
, Reporter
Copy
LÄHEVAD KUI SOOJAD SAIAD: Oliver Sanniku käed olid eile tööd ja kuuski täis, kui Jaama tänavale tuli järjest kohale inimesi, kes jõulupuud osta soovisid.
LÄHEVAD KUI SOOJAD SAIAD: Oliver Sanniku käed olid eile tööd ja kuuski täis, kui Jaama tänavale tuli järjest kohale inimesi, kes jõulupuud osta soovisid. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Võimalusi endale jõulupuu osta on Kuressaare linnas mitmel pool. Ning soovi korral võib sobiva kuuse hoopis riigimetsast valida.

Kuigi Oliver Sannik kuulutas, et kuusemüük Jaama tänaval algab alles tänasest, oli hulk jõulupuuhuvilisi kohal juba eile. Sanniku hoovi peal ootab ostjat suur valik pisemaid ja suuremaid kuuski. 

11. detsembrist saab kuuski soetada Kaubaaida juurest.

15. detsembrist on Saaremaa vald kinnitanud kuusemüügi kohtadeks Juhan Smuuli tn 7a, Kitzbergi tänava bussiparkla, Tallinna tn 6 platsi Pritsumaja kõrval, Kaare tn ja Pihtla tee nurgal asuval platsi ja Tallinna tn 83 esise parkimisala. Kuuski müüakse ka Selveri ja Auriga juures ja K-rautas, viimased kuused on veel saadaval Bauhofis.

Kuressaare kesklinnas Pritsumaja taga korraldab ka tänavu traditsioonilise kuusemüügi Kuressaare Lions-klubi. Heategevuslik kuusemüük toimub 17. detsembril kl 12–18 ja 18. detsembril kl 12–18. Jõulupuude müügiga teenitud tulu läheb Kuressaare linnas elavatele üksikutele eakatele jõulupakkide tegemiseks, et viia ka nende koju natuke jõulurõõmu.

Kes tahab minna ise metsa kuuske valima, saab seda teha RMK mobiilirakendust kasutades. Seejuures tuleb silmas pidada, et kuuse tohib riigimetsast võtta kohtadest, kust puul pole lootust suureks kasvada, näiteks teede või kraavide äärest, elektriliinide alt. Pruuni värviga on riigimetsa kaardil välja toodud ja piiritletud kaitsealad, mis on ka looduses ära tähistatud – seal on puu mahavõtmine keelatud. 

Kuni 1meetrine puu maksab 3 eurot, 1–2meetrine 8 eurot, 2–3meetrine 13 eurot, 3–4meetrine 23 ja 4–5meetrine 30 eurot. Maksta saab mobiilimakse või pangaülekandega ning seda tuleb teha enne kuuse mahavõtmist. Makse tegemist tõendav SMS või maksekorralduse kinnitus peab metsas kaasas olema, sest seda kontrollivad RMK ja keskkonnainspektsiooni töötajad pisteliste reidide käigus.

Riigimetsa kaardi leiab RMK mobiilirakendusest ja kodulehelt www.rmk.ee/kuuseke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles