muhu uudissed Üks muhulane oo jälle roamatu kirjutan

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Mis sa sii oskad kosta, üks muhulane oo jälle roamatu valmis kirjutan. Kuivastu Peedu Mardist, ristinimega Veltmander Mardist, oo ikka änamaste iga muhulane midad kuuln. Vuata kus kange mies, ma ütle! Istub piale sial kodu vagusi ja tuleb välja, et oo Viirelao nüid roamatu sisse kirjutan. 

Neh, Mardi isa olli Viire laidus majakavahiks. Nõnna et poisiksepõlves Mart olligid Viirelao poiss tükkis. Mart oo Viirelao kohta ui kui palju uurin. Neh, juba lapsest suadik kindlaste miele jätn asju ja vanade paprite sihes otsin ja nüid oo sie majakavahi poeg kirjutan muailma vägeva roamatu “Meri kustutab kõik jäljed kaldalt”. Mardi isa, Viire Vassel neh, oleks selle vuasta sihes saa-vuastaseks suan. Nõnna et neh, seks puhuks oogid poeg omad jutud nüid roamatuks suan, midast ta oo mitmed vuastad kokku korjan.

Mart ise oo irmus kenaste üteln: “Mõnede eest oo Viire soar kole lage ja igav. Oogid nõnna, aga kui oled seal ise sündin ja kasun, siis tundub kõik palju kenam.” Ja ma usu, et kis selle roamatu oo läbi luken, suab ise kua aru, et asjaluod oo tükkis teistmuodi. Kis nüid kangest tahtma kippus, seda ruamatud neh, siis tunaoome laadalt suab, kui ikka lubatse laata pidada. Neh, et kui riigiisad ep akka viimsel minutil arvama, et tuleks tükkis ää jätta. 

Muhu jõululaat, sie laubane neh, oo tiadupärast sievuasta Liival turulatsi pial. Et kui küll rahvast äkist liiga tiheli oo, siis vähemaste oo värskes õhkus. Ja värki jägub kõigile, nõnna et ega ep pia sial üheteese selgas rõnkuma mitte. Kellu kümnest võib uudistama tulla. Kis tahab kenad Muhu näputüöd, siis seda suab laada aegas nende omast ruumist. Käsitüöd müiasse sial masu selle nädali läbi. Neh, mis ta põle ikka kõege tarblisem tegu, et iseoma suare pial tehtud kingitusi jõuluvanale kotti petata.

Ja kellu kahestteistmest pidada laadal mängma Thulekellad. Nõnna et kõike oo, mis ühel õigel laadal taris oo.

Paljast ostjad oogid viel puudu. Ja nie tulavad kua just õigeks aaks. 

Seiske siis aga kenaste terved. Ärge minge omasid jõulupakkisid ülemoalt kokku ostma. Muedu suab viimaks selle va koroona kua kauba piale. Oodake ikka ää, kui kodu laat tuleb ja ostke siit.

Olge munuksed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles