JUHTKIRI Kardetud külalised

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Anette Sannik / Saarte Hääl

Kui hilissügis on siinpool Suurt väina üsna vaikne aeg, siis varemalt tõid jõuluaeg ja aastavahetus saartele üsna palju turiste. Suur osa neist peatus spaades, nautis sealseid veeprotseduure, uudistas Kuressaare vanalinna ja kasvatas poodide käivet. 

Koroona leviku tõttu on välisturiste tänavu meie saartele jõudnud õige hõredalt, pigem saabuvad saari uudistama või senist tutvust uuendama Eestimaa elanikud. 

Viimase nädala jooksul on Kuressaare tänavatel, kauplustes ja ajaveetmiskohtades varasemast rohkem märgata venekeelseid külastajaid. See aga muudab kohalikud inimesed ettevaatlikuks: ega ometi ole tegu nende piirkondade elanikega, mis koroonajuhtude poolest Eestis esirinnas? Vaevalt küll keegi tahtlikult koroonat saartele impordiks, aga ka end tervena tundvate inimeste seas võib ju olla keegi, kes enda teadmata viirust kannab. Ja seda teistele jagab.

Siinsete inimeste hirm koroonaviiruse ees on ilmselt põhjus, miks varasematel talvedel turistide rohkuse üle oma rõõmu jaganud turismiettevõtjad praegu külalistest rääkida ei soovi. Kes see ikka tahaks kohalike pahameele osaliseks saada?  

Samas on kliendid majutuse ja toitlustusega tegelevate ettevõtete jaoks eluliselt tähtsad. Pole klienti – pole raha. Kes midagi ei teeni, võib oma uksed lukku panna. Lõplikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles