49 koroonaproovi andnud saarlane sai vaktsiini

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
VAKTSINEERITUD: Markus Koppel sai Saudi Araabias Pfizeri koroonavaktsiini ja ootab 
nüüd teist süstimist.
VAKTSINEERITUD: Markus Koppel sai Saudi Araabias Pfizeri koroonavaktsiini ja ootab nüüd teist süstimist. Foto: Erakogu

Saudi Araabias töötavale Markus Koppelile tehti koroonavaktsiini süst laupäeval. Pfizer-BioNTechi vaktsiini saanud saarlane kõrvalmõjusid täheldanud ei ole. 

Ainus ebamugavus oli Koppeli sõnul valu õlalihases, kuhu süst tehti. Kuid ka see andis tunda vaid süsti saamise päeval. Pärast vaktsineerimist on ta teinud paar kerget treeningut ega ole tundnud,  nagu oleks tal vähem energiat või kuidagi teisiti raske olnud. 

"Enesetunne on hea!" kinnitas Kuressaarest pärit Koppel Saarte Häälele. Vaktsiin jõudis Saudi Araabiasse nädalapäevad tagasi, vaktsineerimisega alustati viie päeva eest. Saarlaseni jõudis järjekord teisel päeval. Järgmise süsti saab Koppel 9. jaanuaril ning seejärel antakse talle ka dokument, mis tõendab vaktsineerimist.

Juba kaks aastat Saudi Araabias kinnisvara haldamise alal töötanud Koppel ütles, et ta ei kahelnud hetkegi, et kas ennast vabatahtlikult vaktsineerida lasta. Seni on ta pidanud andma iga viie päeva tagant koroonaproovi ning kokku on talle sel aastal pulk ninna aetud 49 korral.

"Ma ei pelga vaktsiini," lausus saarlane, lisades, et nende ettevõttest otsustasid vaktsineerimise kasuks siiski vähem kui pooled. "Kes on allergilised, kes paranoilised, kes lihtsalt ei taha kiirustada ja ootavad,” kirjeldas ta erinevaid põhjuseid, miks inimesed keeldusid.

Pfizer-BioNTechi vaktsiin
Pfizer-BioNTechi vaktsiin Foto: Erakogu

Markuse pere, kellega ta otsust arutas, oli samuti arvanud, et süsti võiks teha. Tiheda testimise tõttu Koppelil oma sõnul koroonahirmu ei ole, kuid ta loodab, et vaktsineerimine muudab näiteks reisimise kergemaks. 

Üks oluline põhjus vaktsineerimiseks oli ka see, et kui ta ühel päeval Saaremaale tagasi tuleb, tahab ta külla minna oma vanavanematele. "Nad mõlemad on üle 80 aasta vanad ning nende tervisega ei taha ma kindlasti riskida," ütles Markus Koppel.

Üldine koroonaolukord on Saudi Araabias Koppeli sõnul  rahulik. Praegu tuleb üle saja juhtumi päevas, mis ei ole kaasa toonud muid piiranguid kui avalikus kohas maski kandmise kohustus. 

Koroona teine laine riiki tabanud ei ole. Nakatumise tipp jääb suvesse, kus näiteks 17. juunil oli pea 5000 uut juhtu päevas. Alates juulist on nakatumise trend pidevas languses olnud. 

Eestis alustatakse vaktsineerimisega pärast jõule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles