Jahimeeste selts teeb toidupangale konserviannetuse

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Toidupank.
Toidupank. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jahimehed ja -naised otsustasid läinud nädalavahetusel suurima kütitud hirve teha konservideks ja annetada need toidupangale.

"Enamasti läheb nii, et suured annetuskampaaniad saavad peagi lõpu ja elu kulgeb edasi tavalistes rööbastes. Aga neid, kel jätkuvalt raske, jagub ka uude aastasse," kirjutas Kärla jahimeeste selts oma blogipostituses. "Meie üks tublimaid naiskütte Kristel Hani tegi ettepaneku teha hea saagiaasta tähistamiseks üks heategu. Nii saigi üheskoos otsustatud, et sel päeval kütitud kõige suurema hirve lihast tellitakse konservid ja need antakse uuel aastal pärast kohalejõudmist üle toidupangale."

Idee välja pakkunud Kristel Hani ütles eile, et kui ta selle mõtte välja käis, tuli ülejäänud jahimeeste seltskond sellega kohe kaasa, pakkudes veel, et sellest võiks lausa traditsioon saada. Kristel ise tuli sellisele ideele, kui ta luges uudistest, et toidupangal on tänavu pisut keerukam aasta, kuna toita on vaja palju suid, kuid samas vahendeid selleks harilikust vähem. 

"Nii lähebki kõige suurem loom konserviks. Kui palju konserve täpselt kokku tuleb, ei oska veel öelda, kuid kindel on see, et konserve saab koguseliselt rohkem kui näiteks vorsti," rääkis Kristel Hani. Ta lisas, et kuna praegu tulevad pühad vahele ja konserve valmistatakse mandril, jõuab annetus ilmselt kohale uue aasta alguseks. "Mõtlesime, et toidupangal kulub vahest makaronide ja muude kuivainete kõrvale ka pisut liha ära. Kuna meil on ju liha olemas, siis tuligi mõte, et miks mitte!” 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles