Saaremaale saabub esialgu 30 vaktsiinidoosi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
COVID-19 vaktsiinid.
COVID-19 vaktsiinid. Foto: Raigo Pajula

Laupäeval jõudis Eestisse esimene partii COVID-19 vaktsiini, millest Saare maakonna jaoks on ette nähtud vaid 30 doosi.  

Laupäeval sai Eesti esimese portsu COVID-19 vaktsiini, mis sisaldas 9750 vaktsiinidoosi 4875 inimese vaktsineerimiseks. Sotsiaalministeeriumi andmeil saab esimesest tarnest võimaldada vaktsiini 20 haiglale, kokkuleppel perearstidega 53 valveperearstikeskusele kõikide pereõdede ja perearstide vaktsineerimiseks ning kolmele haiglast eraldiseisvale kiirabile üle Eesti. Alanud nädalast veab terviseamet vaktsiine laiali juba üle Eesti vastavalt tervishoiuasutuste tellimustele. 

Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialisti Janina Vološina sõnul on esimesest vaktsiinipartiist Saaremaale ette nähtud 30 doosi. 

"Hetkel ootame tellimust, et doosid teele panna," ütles Vološina. Ta lisas, et Saaremaal saavad esmajärjekorras vaktsiinisüsti eesliini tervishoiutöötajad. 

Millal vaktsiin Saaremaale jõuab, SA Kuressaare Haigla juhatuse liige, ravijuht Edward Laane veel öelda ei osanud. "Ühtki kirja selle kohta ma veel näinud ei ole," märkis ta. 

Sotsiaalministeeriumi andmeil on täna, 29. detsembril kavas kõikidele vaktsineerijatele mõeldud konkreetse Pfizer/BioNTech vaktsiini spetsiifiline koolitus ja suurem osa tervishoiuasutusi alustab vaktsineerimisega pärast seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles