AJA LUGU ⟩ Aastavahetuse ilutulestik: pauk lõhkus lähikonna aknad

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SÄRISEVAD TAEVASEL PANNIL: Niisugune paistis 1994. aasta saabumist tähistav ilutuli Kuressaare kesklinna kohal Tooma poe tagant Pika tänava korterelamust nähtuna.
SÄRISEVAD TAEVASEL PANNIL: Niisugune paistis 1994. aasta saabumist tähistav ilutuli Kuressaare kesklinna kohal Tooma poe tagant Pika tänava korterelamust nähtuna. Foto: SAAREMAA MUUSEUM / ENNO RAUN

Tänapäevased pidulikud ilutulestikud, mida korraldavad asjatundjad, on oma värvi- ja variatsioonidekülluses suurejoonelised etendused, mis võivad vaatajale anda ülivõimsa emotsiooni. Ka tavakasutaja saab praegu soetada vägagi uhkeid aupauke, millest kolme aastakümne eest üksnes unistada võis. 

Smuuli tänava kortermajas sirgunud Andrus Alas ütleb, et aastavahetuse melu poolest on temale jäänud meelde kaks olulisemat kohta, kus möll käis – kesklinnas ja Smuuli elurajooni majade vahel mänguplatsil, kus praegu asub skeitpark. "Kesklinnas oli muidugi rohkem rahvast, aga Smuuli platsil oli ka inimesi ikka palju. Ja paugutamist kah kõvasti."

Samast kandist pärit Vaido Pannel oli kaheksakümnendate keskel algkoolipoiss. Tal on hästi meeles, et üks möll käis kesklinnas, aga Smuuli kant oli nagu omaette punt. Ja mälestustes on kinnistunud Smuuli aastavahetuste mõnus atmosfäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles