GALERII ⟩ Saaremaa vanim spordiklubi tähistab sünnipäeva

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy

31. detsembril 1926. aastal asutati Saaremaa Merispordi Selts. Traditsiooniks on seltsil kohtuda sel päeval kohas, kus selts asutati.

„Tavaliselt oleme seda sündmust tähistanud Saaremaa valla vallavanema kabinetis, ehk selles ruumis, kus seltsi põhikiri allkirjastati ja registreerimisele saadeti. Sel aastal tähistame aga seda pisut teisiti – heiskame 31. detsembril Lossi tn 1 hoonele valla lipu kõrvale Saaremaa Merispordi Seltsi lipu,“ kommenteeris seltsi kommodoor Priit Kuusk. Seda täna ka tehti.

Saaremaa purjetajaid ühendav Saaremaa Merispordi Selts on Saaremaa vanim spordiklubi. Klubi asutati toonase maavanema Nepsi kabinetis. Osa seltsi asutajatest tulid toona üle 1891 loodud saksameelsest Kuressaare Jahtklubist. Juba 1884. aastal toimus Kuressaare lahel esimene teadaolev purjeregatt, mis oli ka esimene ametlik spordivõistlus Saaremaal.

Peale nõukogude okupatsiooni taastati SMS tegevus 1992. SMS on Eesti Jahtklubide Liidu asutajaliige ja läbi selle maailma purjetamisorganisatsiooni World Sailing ning Rahvusvahelise Olümpiakomitee liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles