Aastavahetus möödus politseile väga rahulikult

Saarte Hääl
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Aastavahetuse ööl oli väljakutseid vaid mõni üksik, kus politseil tuli tegeleda peamiselt joobnud inimestega. Näiteks sõi üks mees Olerexi tanklas riiulitelt toitu, mida ta keeldus kinni maksmast. 

Politsei patrullijuht Matis Sikk ütles, et lugu lõppes siiski viisakalt ja kedagi kainenema ei toimetatud. Kohale tuli mehe sõber, kes arve tasus, ja olukord lahenes. 

Politsei kiitis meelelahutusasutusi, kes kõik aastavahetusel piirangutest kinni pidasid. Nõnda sai politsei seekord suures osas piirduda vaid vaatlejarolliga.

Teisipäeva õhtul püüdis 29-aastane mees Kuressaare spaahotellis varastada hotelli restoranist joogiklaase ja vaasi, mis ta endale põue peitnud oli. Paraku kukkus põue peidetud vaas põrandale puruks, kuid klient keeldus tekitatud kahjude eest tasumast. 

Teine lõhkumine oli Aste asulas, kus pühapäeva hilisõhtul visati kiviga puruks korteri aknaklaas. Mõlemas asjas on alustatud väärteomenetlust.

Esmaspäeval teatati liiklusõnnetusest Kuivastu–Kuressaare maanteel, kus juht sõitis teelt välja vastu puud, kuna püüdis metsloomast mööda põigata. Juht viga ei saanud, kuid sõiduk vajas puksiiri.

Nädala jooksul kõrvaldas politsei juhtimiselt viis purjutanud sõidukijuhti. Päris mitmel juhul on politseil põhjust tänada tähelepanelikke inimesi, kellel oli julgust seaduserikkumistesse sekkuda ja anda oma panus teisi liiklejaid ohtu seadvate juhtide liiklusest kõrvaldamiseks. 

Nii sai politsei aasta esimesel päeval kell 18.30 teate ohtlikust sõidukist, mis vingerdas Kuressaare–Kuivastu maanteel. Lõpuks õnnestus patrullil kõnealune Audi peatada Orinõmme–Saikla teel. Juhil mõõdeti alkoholijoove ja tema suhtes algatati kriminaalmenetlus.

Nädala jooksul tegelesid politseinikud 45 väljakutse lahendamisega. Algatati 19 väärteo- ja kolm kriminaalmenetlust. Arestimajja viidi kainenema kolm meest, neist üks kahel korral. Kainenema tuli viia ka üks alaealine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles