Vaktsiinid jõudsid saartele

Saarte Hääl
Copy
Covid-19 vaktsiin.
Covid-19 vaktsiin. Foto: SCANPIX

Esimene partii vaktsiine on lennu- ja laevatransporti kasutades jõudnud Saaremaale ja Hiiumaale, kokkulepitud kava kohaselt hakatakse kolmapäeval saarte perearste ja pereõdesid vaktsineerima, kirjutab Postimees. 

“Saaremaal hakkame vaktsineerimisega peale homme, kolmapäeval, teadaolevalt tõrkeid ei peaks olema ning perearstid saavad kokkulepitud doosid õigel ajal kätte,” ütles perearst Sille Väli. Meditsiinipersonal peaks vastavalt kavale saama kõikjal vaktsineeritud, oli doktor Väli kindel.

Perearst Mari Soots Kuressaare perearstikeskusest kinnitas, et Saaremaale jõudsid vaktsiinid teisipäeva lõunaks üle mere autoga kohale. “Me saime 40 doosi ning kindlasti saavad meie perearstid ja õed nädala lõpuks vaktsineeritud.”

Olukorra pärast on aga mures Saaremaa haigla juhatuse liige ja ravijuht Edward Laane, öeldes, et “oleme oma tellimuse e-keskkonnas vaktsiinide saamiseks ära saatnud, kuid vastust pole veel ning ei ole ka teada, millal vaktsiinid tulevad”. 

Kuressaare haiglas on taas avatud koroonaosakond, kuhu esmaspäeval toodi 10 positiivse diagnoosiga patsienti, kellest üks lasti eile koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles