Vallaarhitekti konkurss ebaõnnestus

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa vald
Saaremaa vald Foto: SH

Saaremaa vallavalitsus tunnistas vallaarhitekti konkursi luhtunuks, kuna teenistuskoha nõuetele vastav kandidaat jäi leidmata.

Abivallavanem Jaan Leivategija sõnul kuulutatakse lähiajal – nähtavasti jaanuarikuu jooksul – vallaarhitekti ametikohale välja uus konkurss.

Sügisel pani vallavalitsus pausile uue Saaremaa valla üldplaneeringu koostamise, mis pälvis riigiametitelt hulga kriitikat ja tuli põhjalikult ümber teha. Üldplaneeringu koostamist juhtis senine vallaarhitekt Mark Grimitliht.

“Üldplaneeringu koostamisega jätkame esimesel võimalusel –kuid arvestades hetke- olukorda, siis suure tõenäosusega jätkub protsess kevadel,“ sõnas Leivategija novembris Saarte Häälele.

Ka eile möönis Leivategija, et vallaarhitekt on üks võtmepositsioonidest vallavalitsuses, kes planeerib avalikku ruumi ja suunab ehitusalast tegevust, kuid tema puudumine ei peata käimasolevaid protsesse. 

“Üldplaneeringut ei saa ühe ametniku ajutise puudumise tõttu pausile panna ning jätkuvalt panustavad sellesse kõik teised planeeringuga tegelevad teenistujad. Kõigil on loomulikult töökoormus sellevõrra suurem, mistõttu on hea inimese leidmine sellele ametikohale kiiremas korras igati tähtis,” lausus ta.

Uus vallaarhitekt võib arvestada vähemalt 2060- eurose kuupalgaga, millele võidakse maksta lisatasu täiendavate tööülesannete eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles