Koroonavaktsiini on saanud 411 saarlast

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

COVID-19 vaktsiinisüst on Eestis eilse seisuga tehtud 18 275 inimesele. Vaktsineerimistest 1,24 protsenti ehk 411 on terviseameti andmeil saanud Saaremaa inimesed.

Vaktsiinisüst on Saare maakonnas tehtud 78-le üle 70-aastasele naisele ja 24-le sama vanusegrupi mehele. 18–69-aastastest on vaktsiini saanud 70 meest ja 239 naist.

Esmajärjekorras vaktsineeritakse tervishoiu- ja hooldekodude töötajaid ja hooldekodude elanikke, samuti üle 70-aastaseid ja teatud diagnoosidega inimesi, kellel võib COVID-19 põdemine kulgeda raskemalt. 

Pfizer/BioNTechi vaktsiini tarnete ootamatu vähendamise tõttu toimub COVID-19 vastu vaktsineerimine Eestis alanud nädalal plaanitust mõnevõrra väiksemas mahus ning vaktsineerimise sihtrühmade laiendamine nihkub nädala võrra edasi. Niipea kui Eestisse jõuab piisavas koguses COVID-19 vaktsiine, võimaldatakse vaktsineerimist ka teistele sihtrühmadele ja kogu elanikkonnale.

Seni jätkatakse vaktsineerimist hooldekodudes ning alustatakse tervishoiutöötajate vaktsineerimist teise vaktsiinidoosiga.

Eilse ööpäevaga lisandus Eestis kokku 265 positiivset koroonaviiruse testi, kokku tehti teste 2659. Saaremaal lisandus kaks uut haigusjuhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles