Kalamehed ootavad järjekordset Kevadkoslepit

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SAARLASTE koondise raudvara Kristjan Siimpoeg viis sellel hooajal oma haugipüügi rekordi 9,2 kiloni, mis on eelmisel aastal üks suurematest saarlaste püütud isenditest.
SAARLASTE koondise raudvara Kristjan Siimpoeg viis sellel hooajal oma haugipüügi rekordi 9,2 kiloni, mis on eelmisel aastal üks suurematest saarlaste püütud isenditest. Foto: Erakogu

Koroonapandeemia jättis oma jälje ka saarlaste ja mandrimeeste traditsioonilisele jõukatsumisele haugipüügis, mida Koslepi nime all on kevadel ja sügisel pea vahedeta korraldatud juba aastast 2007.

Koslepi üks korraldajaid Aivar Sõrm tõdes, et mullu kevadel tuli võistlussarjas pandeemia tõttu auk sisse, aga varasügisel enne koroona teise laine algust õnnestus üritus järjekorranumbriga 26 siiski ära pidada.

Maavõistlus oli tavakohaselt äärmiselt tasavägine ja sedakorda jäid tulemusega 52 haugi versus 48 haugi peale mandrimehed. “Nagu kompensatsiooniks kevadise sundpausi eest oli meri sügisel helde – kokku õnnestus tabada 544 vähemalt ühekilost havi kogukaaluga 819 kg, mis on Koslepi rekordsaak. Ja nagu ikka lasti neist lõviosa eluga merre tagasi oma elu elama,” rääkis Sõrm.

Maavõistluse skoor tänaseks on 16:10 saarlastele ja Sõrme sõnul näitab aeg, kaua see suure maa ja saarlaste omavaheline pusimine veel jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles