Roolipiigad tahavad kesklinna nimelist istepinki

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Naistraktorist.
Naistraktorist. Foto: akg-images/Scanpix

Endiste naistraktoristide ühendus Roolipiigad küsib Saaremaa vallalt toetust Kuressaare kesklinna bussipeatusesse nimelise pingi paigaldamiseks. 

Juuli Pihl
Juuli Pihl Foto: Tambet Allik / Saarte Hääle arhiiv

Roolipiigade eestvedaja Juuli Pihl ütles, et pink võiks välja näha samasugune nagu August Kitzbergi tänaval asuvad ettevõtjate pingid. “Pink mälestaks vanu kolhoosiaegseid traktoriste ja autojuhte,” sõnas seltsingu eestvedaja. Nimelise pingi idee said Roolipiigad 2018. aastal Lääne-Virumaalt Kadrinast, kus kohalikud mehhanisaatorid vallale pingi kinkisid. Tagasiteel Kadrinast sündiski mõte teha midagi sarnast ka Saaremaal.     

Veerandsaja tegutsemisaasta jooksul aitas enamik toonaseid valdasid Roolipiigade kokkusaamistel laua katta. Siiski mitte kõik. Kaarma vallast oli kõige rohkem naistraktoriste ja naisautojuhte, aga Kaarma vald ei toetanud ühenduse üritusi Pihla sõnul mitte kunagi. Torgu vallas toimus kokkusaamine vallavolikogu istungi päeval. Naistel oli laual hernesupp ja kringel, kõik omast taskust kinni makstud. Vald üritust ei toetanud, aga kõik, mis lauale järele jäi, kugistasid alla Torgu vallavolikogu liikmed. “Siukest nalja on saanud,” sõnas Pihl. 

Juuli Pihla sõnul peaks pink olema paigas 8. oktoobriks, kui seltsing saab 25-aastaseks ja toimub suur pidu. Kui pingi paigaldamisest asja ei saa, pole ka midagi lahti. “Oleme harjunud, et me ei saa ühte, teist ega kolmandat,” tõdes Juuli.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles